Meral Akşener'den "Millet İttifakı bozuldu" iddialarına yanıt

Akşener: Cumhur İttifakı'nın fantezilerine uygun sorularla karşılaştığımızı görüyorum

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin CHP ile kurduğu Millet İttifakı'nın bozulduğuna yönelik iddialara FOX TV'de yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Millet İttifakı'nın dağıtılması için Cumhurbaşkanlığı'nın uğraş içinde olduğu, hatta bunun içinde istihbarat elemanlarının da sokulduğu' yönündeki ifadeleri için şunları söyledi:

Sayın Kılıçdaroğlu ile görüşmem olmadı. Hangi bilgiler ışığında bunu söylüyor bunu bilmiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener, "Millet İttifakı'nın bozulup bozulmayacağı konusunda Cumhur İttifakı'nın fantezilerine uygun sorularla karşılaştığımızı görüyorum. Bir panik ve hazımsızlık var" ifadelerini kullandı.

Eski bakan Faruk Çelik'in Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 40+ 1 alanın kazanması yönündeki önerisi sonrası başlayan tartışmalar için, "Biz eskiden bu tür önerileri MHP Sözcülerinden duyardık. Şimdi bir mesaj sapması var. İkincisi 2023'te veya daha önce Sayın Erdoğan'ın seçilemeyeceğini söylemiştim. AK Parti'de aynı fikirde. Dolayısıyla buna çözüm bulma peşindeler. Böyle bir şey olabilir mi? Tam ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün içinde aktif olarak yer alırız" dedi.

"Enflasyon rakamları doğruysa..."

Akşener, TÜİK'in dün açıkladığı yıllık yüzde 9,26 enflasyon rakamlarını da değerlendirdi:

Ekonomi küçülüyor ve soğuyor. İstihdam yaratamıyor, işsizlik arttı, yatırım yok, reel sektörde üretim yok, ara mal ithalatına baktığınız zaman tamamen dışa bağımlı bir sistem. Ve krediyle çevrilen bir Türkiye ekonomisi. Bütün bunlara baktığınız zaman, 3 ayda bir açıklanan ekonomik programlarının işe yaramadığını görüyoruz. Ekonomi daraldı, soğuyor. Bir taraftan yüzde 5 büyüteceksiniz, bir taraftan enflasyon düşecek, bir taraftan faiz düşecek, nasıl olacak bu iş? Eğer bu (enflasyon rakanları) doğruysa sonuç itibarıyla Nobel Ekonomi Ödülü’nü alırsınız bu üçlemeyle. Böyle bir şey yok. Ekonomi kavramları, teorisi içerisinde yok.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU