CHP lideri Özgür Özel, dün Bayrampaşa mitinginde "AK Parti, kuruluş yıl dönümü hediyen geliyor. Tayyip Bey, 'Turpun büyüğü heybede' diyorsun ya, heybede tutmayacağım, yarın 12.00'yi bekle. AK Toroslar çetesi çöküyor, AK Parti çöküyor" diyerek yeni belgeler açıklayacağını söylemişti.
Özel, bugün yaptığı basın toplantısında şu açıklamalarda bulundu:
AK Parti'nin iktidarı bugün bitmiyor ama başlamış olan yok oluş sürecinde önemli bir kilometre taşını geride bırakmaya geldik.
Demirtaş'ı da içeri alan, Kaftancıoğlu'na da yasak getiren, bütün sıkıntılı kararları veren kişi, ödüllendirilmek için getirildiği siyasi makamdan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı gibi kritik bir makama gitti ve bu süreç başladı. Biz bu süreci, geleceğin cumhurbaşkana darbe girişimi olarak 19 Mart'tan bir ay önce nitelendirmiştik zaten.
İtiraflardan öyle bir yere gelecek ki iş, itirafları yapanlar nasıl iftira atmaya zorlandıklarını öyle anlatacaklar ki, dünyanın en büyük organize kötülük hareketi çökecek, bunun dünya çapında izlenecek filmleri olacak. Yeter ki cesaret gösterilmeye devam edilsin. Devletin bütün imkanlarını elinde tutanların ne kadar kötüleşebildiklerini görebilmek için önemli bir noktadayız.
Bir sürü savcı mütevazı lojmanlarda oturuyor. Bir tane savcı, 80 yıllık maaşıyla alabileceği yatı alıcı gözüyle gezebiliyor, Boğaz'da kendisine lojman tahsis edilmiş, tadilatına 56 milyon TL veriliyor!
AK toroslar çetesiyle ilgili elimizdeki bütün bilgileri derledik, 15 gün önce HSK'ya başvurduk. Bunları Meclis Başkanımıza anlattım, 'bunlar olur mu?' dedim. Bunlar varsa 'öl ki ölem' dedi!
Bu ak toroslar çetesinin irtibatta olduğu bir avukat arkadaş, İBB soruşturmasındaki tutuklu iş insanı Murat Kapki'ye gider. Kapki dediğiniz kişi, İBB, AKP'deyken de çok iş yapan, çeşitli kamu kurumlarına da iş yapan büyük bir şirketin sahiplerinden biridir. Defalarca itirafçılığa zorlanmış, etkin pişmanlık ifadeleri de vermiş ama kendisinden istenilen beyanlar vermediği için içeride tutulan biridir. AK Parti'de çok sayıda görev yapmış Mücahit Birinci denen arkadaş gider. Bu giden arkadaş, Murat Kapki ile konuşur ve 31 Temmuz 2025 günü Murat Kapki'ye 1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup bunu imzalayacaksın, üstüne de 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış çıkıp gideceksin. Olmayan bir buluşmayı olmuş gibi söylemesini, çeşitli kişilerin isimlerini geçirmesini isteyip, "baktın CHP iyiye gidiyor, o gün mahkemeye dersin ki 'ben bunu kendimi kurtarmak için söyledim' der kendini kurtarırsın" diyor.
Independent Türkçe