Rusya, Trump'ın iki denizaltı konuşlandırma emri sonrasında nükleer tehditlere karşı ‘ihtiyatlı’ olunması çağrısında bulundu

Kremlin, Witkoff'un Moskova'ya yapacağı ziyareti ‘önemli ve faydalı’ olarak nitelendirdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin / Fotoğraf: AA

Kremlin bugün, ABD Başkanı Donald Trump'ın cuma günü eski Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in açıklamalarına yanıt olarak iki nükleer denizaltı konuşlandırma emri vermesinin ardından, nükleer tehditlere karşı ‘dikkatli olunması’ çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada, “Nükleer konularla ilgili açıklamalarda herkesin son derece dikkatli olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Trump cuma günü, eski Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev'in nükleer silahlı iki ülke arasında savaş çıkma tehlikesine ilişkin açıklamalarına yanıt olarak, ‘uygun bölgelere’ iki nükleer denizaltı konuşlandırılmasını emrettiğini söyledi.

Kremlin, ABD Başkanı'nın Rus mevkidaşına Ukrayna'daki savaşı durdurması için verdiği sürenin dolmasından önce bu hafta Rusya'ya gidecek olan ABD’nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un ziyaretini ‘önemli ve faydalı’ olarak nitelendirdi.

Peskov, “Moskova'da Witkoff'u her zaman memnuniyetle ağırlıyoruz ve onunla iletişim kurmaktan her zaman mutluluk duyuyoruz. Bu iletişimlerin önemli, yapıcı ve faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme yapılmasının ‘ihtimal dışı olmadığını’ belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU