Turistler iki tabak spagetti için 430 avro ödedi

Restoran sahibi “menünün şeffaf olduğunu” ileri sürüyor

Olay Roma şehir merkezinde Castel Sant Angelo yakınındaki Antico Caffe di Marte’de yaşandı (Mauricio Artieda, Unsplash)

Roma’da yemek yiyen Japon turistler iki tabak deniz ürünlü spagetti ve iki bardak su için yaklaşık 430 avro (yaklaşık 2 bin 650 TL) hesap gelince şok geçirdi.

Japon çift, 349,80 avro hesap ve 80 avro servis ücreti yazdığı görülen faturanın görüntüsünü TripAdvisor’da yayımladı.

Şehir merkezinde Castel Sant Angelo (Kutsal Melek Kalesi) yakınındaki Antico Caffe di Marte’de yaşanan hadiseyle ilgili yorumlarsa internette hızla yayıldı.

Olayın ardından TripAdvisor restoranın yorum sayfasını askıya alarak “Medyanın dikkatini çeken ve ilk elden deneyim içermeyen yorum gönderme akınına neden olan yakın zamandaki hadise nedeniyle, listedeki restoran için yeni yorumlar yayımlamayı geçici olarak askıya aldık. Bu yerde ilk elden deneyim yaşadıysanız, lütfen kısa süre sonra (sayfayı) kontrol edin. Yorumlarınızı almayı sabırsızlıkla bekliyoruz!” ifadesini kullandı.

 

fatura.jpg
Japon turistlerin iki tabak spagetti ve iki bardak su için yaklaşık 430 avro ödediğini gösteren fatura (Corriere de la Sera)

 

Geri kalan yorumların büyük çoğunluğu restoranı “korkunç” olarak değerlendirirken, bazı müşterilerse işletmeyi “dolandırıcı”, “kazıkçı” ve “sahtekar” diye nitelendiriyor.

Yemek yiyenler için sorunun menüden balık siparişi vermekte olduğu görülüyor. Muhtelif eleştirilerde balığın 6,50 avro (yaklaşık 40 TL) olarak listelendiği ileri sürülüyor. Bu fiyat aslında 100 gr başına ücreti ifade ediyor ve bu da bilmeyenler için beklenmedik bir şekilde yüklü hesaba neden oluyor.

Corriere de la Sera gazetesine konuşan restoran sahibi “Menümüz şeffaftır. Onların (Japon turistlerin) bu fiyatı ödemelerinin nedeni sadece spagetti değil taze balık da sipariş etmeleri. Tezgahta balıkları müşterilerin kendisi seçti” dedi.

Öte yandan İtalyan polisi aşırı yüksek faturalar içeren bir dizi hadisenin kamuoyuna yansımasının ardından müşterilerden yanıltıcı ve aşırı ücret aldığı düşünülen sabıkalı kişilerin üzerine gitmeye başladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunlar arasında Venedik’te Japon bir gruba yemek için 970 sterlin (yaklaşık 7 bin TL) ve Roma’da turistlere iki burger ve üç kahve için 70 sterlin (yaklaşık 500 TL) hesap çıkaran restoran da bulunuyor.

İtalya Halk ve Turist Tacirleri Federasyonu Başkanı Claudio Pica, Roma’daki son olayı “çok ciddi” diye tanımladı.

Pica “Bu Roma’daki restorancıların imajına büyük zarar veriyor. Roma ve turist polisinden bunlara müdahale etmesini ve onların lisanslarını yitirmesi veya cezai suçlamalarla karşılaşması gibi yüksek ceza ödemelerini sağlamalarını istedik” diye konuştu. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Cenk Korkmazer

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU