Will Smith, Matrix’in Neo’su oldu

Oyuncu yıllar önce kendisine teklif edilen bu rolü geri çevirmişti

Will Smith, kendisini Matrix’in Neo’su olarak gördüğümüz sahte bir videoyu Instagram hesabından yayımladı.

1999 yapımı bilim kurgu klasiği Matrix’in yıllar içinde fenomen haline gelen başkarakteri Neo’yu canlandırması Will Smith’e teklif edilmiş, oyuncu bu rolü yönetmenlerle fikir ayrılığı yaşadığı gerekçesiyle geri çevirmişti.

Smith o dönem Matrix yerine Vahşi Vahşi Batı (Wild Wild West) filminde rol almaya tercih etmiş ve bu filmle kariyerindeki en büyük başarısızlıklarından birine imza atmıştı.

Smith’in reddetmesinin ardından Neo rolünü Keanu Reeves kabul etmişti.

Birkaç hafta önce “Sham00k” kullanıcı adlı bir kurgucu, rolü Keanu Reeves değil de Will Smith alsaydı ortaya nasıl bir film çıkacağına dair bir video paylaşmıştı.

Bu videonun kısa versiyonunu Instagram hesabından paylaşan Will Smith, “Şimdi de Keanu’yu Wild Wild West’te hayal edin” diye not düştü.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Now imagine Keanu in Wild Wild West ⁣ : Sham00k

Will Smith (@willsmith)'in paylaştığı bir gönderi ()

 

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Matrix’in devam filmi Matrix 4’te Keanu Reeves’ın yer alacağı kesinleşmişti.

Yıllar sonra yeniden Neo olarak karşımıza çıkacak Reeves, filmin senaryosunu okuduğunu söylemişti.

Neo’nun yeni filmdeki durumundan memnun olup olmadığına dair bir soru üzerine Reeves, “Kesinlikle” diye yanıt vermiş ve filmin “olması gerektiği gibi iddialı” olduğunu sözlerine eklemişti.

Orijinal üçlemeden 16 yıl sonra gelecek yeni filmde Reeves ve Carrie-Anne Moss’un Neo ve Trinity karakterlerine hayat vermeye devam edecekleri ağustosta açıklanmıştı.

1999 yapımı ilk Matrix’in ardından Mayıs 2003’te The Matrix Reloaded ve Kasım 2003’te The Matrix Revolutions vizyona girmişti.

 

Independent Türkçe için derleyen: Sezin Bala

DAHA FAZLA HABER OKU