ABD'de itfaiyecilere pusu kuran kişinin kimliği belli oldu

Saldırının gerekçesi belirlenemezken ilginç detaylar ortaya çıktı

Saldırganın olaydan birkaç saat önce yaptığı paylaşımda İzlandalı şarkıcı Björk'ün "Avlanmaya gidiyorum" dediği Hunter (Avcı) parçasına yer verdiği görüldü (AP)

ABD'nin Idaho eyaletinde çıkan çalı yangınına müdahale eden itfaiyecilere ateş açılmasının detayları ortaya çıkıyor. 

İki itfaiyeciyi öldürüp birini ağır yaralayan zanlı sonrasında kendi canına da kıymıştı.

Eyaletin kuzeyindeki Coeur d'Alene kentinde bulunan Canfield Dağı'ndaki tabiat parkında pazar günü yangın çıkararak pusu kurduğu düşünülen failin kimliği belli oldu.

20 yaşındaki Wess Roley'in bu saldırıyı gerçekleştirdiği açıklandı. 

Kootenai Şerifi Bob Norris yangın ihbarı üzerine bölgeye intikal eden itfaiyecilerin, Wess Roley'den otomobilini çekmesini istediğini ve bunun üzerine genç adamın ateş açmaya başladığını düzenlenen basın toplantısında duyurdu. 

Otomobilinde yaşadığını tahmin edilen Roley'in daha önce kolluk kuvvetleriyle ufak sürtüşmeler yaşadığı ancak sabıkası olmadığı da bildirildi. 

Bu eylemin gerekçesi ve silahı nasıl edindiğiyse henüz bilinmiyor. 

İtfaiyecilere pusu - AP

52 yaşındaki John Morrison ve 42 yaşındaki Frank Harwood öldürüldü, 47 yaşındaki David Tysdal'ın sağlık durumuysa kritik (Bill Buley/Coeur D'Alene Press/AP)


"Neden bu mekanı seçti, anlamadım" diyen Şerif Norris, saldırganın arkada herhangi bir not bırakmadığını açıkladı. 

Kaliforniya doğumlu Roley'in 2024'ün çoğunu Coeur d’Alene'de geçirdiği saptandı. Bölgedeki akrabaları da bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bir zamanlar dedesine itfaiyeci olmak istediğini belirten ve geçmişte ebeveynleri gibi ağaç bakım işleriyle uğraşan Roley'in bölgedeki yangın söndürme birimlerine iş başvurusu yapıp yapmadığı araştırılıyor. 

Aynı eyaletteki Sandpoint'te yaşayan eski ev arkadaşı T.J. Franks Jr. ocak ayında yanından taşınmadan önce evinin kameralarına baktığında Roley'in tuhaf hareketler yaptığını gördüğünü ve polis çağırdığını anlattı. 

Roley'in ailesi, avukatları aracılığıyla açıklama yaptı. Ölenlerin ailelerine başsağlığı dilenirken "Bu olay nasıl oldu, anlamıyoruz" ifadesine de yer verildi.

CNN, Roley'in zor bir çocukluk geçirdiğini, lisedeki arkadaşlarının da zaman zaman onun öfke nöbetlerine tanık olduğunu aktarıyor. 

Roley, 10 yaşındayken annesi, babası hakkında uzaklaştırma emri çıkartmış. Sonrasında boşanan ikiliden anne, 2015'te şöyle ifade vermiş:

Evimin dışında keskin nişancı tüfeğiyle oturacağını ya da evimi yakacağını söyledi.


Independent Türkçe, Washington Post, CNN, New York Post, AP, AA

DAHA FAZLA HABER OKU