Gazze Şeridi üç ay sonra ilk kez dün Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) tıbbi malzeme sevkiyatı aldı. WHO Direktörü Tedros Adhanom, malzemelerin birkaç gün içinde öncelikli hastanelere dağıtılacağını belirtti ve yardımı taşıyan dokuz kamyonun “okyanusta bir damla” olduğunu vurguladı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Şarku’l Avsat’ın aldığı bilgiye göre İsrail 2 Mart'ta Gazze Şeridi'ne kapsamlı bir abluka uyguladı ve iki aydan fazla bir süre sonra sadece bazı gıda maddelerinin girişine izin vermeye başladı.
Bu arada ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk davasının durdurulması çağrısı, İsrail'de tartışma yarattı. Netanyahu Trump'a “güçlü desteği” için teşekkür ederken, Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir “İsrail bağımsız bir devlettir, ancak Başkan Trump kesinlikle haklı” ifadesini kullandı.
İsrailli muhalefet lideri ABD başkanına, İsrail'in içişlerine “müdahale etmemesi” çağrısında bulundu. “Başkan Trump'a minnettarız, ancak Başkan bağımsız bir devletteki adli bir davaya müdahale etmemelidir” dedi..
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.