ABD Başkanı Donald Trump, Harvard'a kabul edilmediği için bu üniversiteye saldırdığı iddialarını öfkeyle yalanladı.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Trump, bu iddiayı ortaya atan ve ABD başkanı hakkında kapsamlı bir biyografi kaleme alan yazar Michael Wolff'a pazartesi akşamı Truth Social'da yayımladığı gönderide sert çıkıştı.
Trump, "Sahte haber alçakları tarafından bile alay konusu olan üçüncü sınıf muhabir Michael Wolff, yakın zamanda Harvard'a 'saldırmamın' tek nedeninin oraya başvurduğum ve kabul edilmediğim olduğunu iddia etti" dedi.
Trump, "Bu hikaye tamamen YALAN, ben Harvard'a hiç başvurmadım. Pensilvanya Üniversitesi Wharton Finans Okulu'ndan mezun oldum" diye devam etti.
O, benim hakkımda yazdığı kitabın tam bir "FİYASKO" olması nedeniyle üzgün. Kimse onu istemedi, çünkü onun 'habercilik' ve itibarı çok kötü!
Wolff, geçen hafta The Daily Beast Podcast'te sunucu Joanna Coles'a başkan hakkındaki teorisini sunmuştu.
Coles, "Bu da tuhaf çünkü Donald Trump'ın çevresindeki pek çok kişi Sarmaşık Ligi üniversitelerine gitti. Birçoğu Harvard İşletme Okulu'na gitti" dedi.
J.D. Vance gururla Yale'a gitti. Bu yüzden özellikle tuhaf görünüyor ama belki de o da onlara bunu kabul ettirmeye çalışıyor.
Wolff, "Yaptığı hiçbir şeye fazla hesap ve planlama katmamak önemli" diye yanıtladı .
Ama diğer bir şey de, bu arada, o Harvard'a giremedi. Yani Trump'ın özelliklerinden biri de Sarmaşık Ligi üniversitelerine karşı her zaman kin beslemek.
Bu, Trump yönetiminin Harvard'a karşı "intikam kampanyası" yürüttüğü suçlamasıyla ortaya çıktı.
Yönetim, Harvard'ın uluslararası öğrencileri kaydetme iznini kaldırdı ve şu anda kayıtlı olan yabancı öğrencileri üniversiteden ayrılmaya zorladı, aksi takdirde ülkedeki yasal statülerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalacaklardı.
Harvard, yönetimi "Harvard ve 7 binden fazla vize sahibi için acil ve yıkıcı etkisi olan", Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın 1. değişikliğini ihlal etmekle suçlayan bir dava açtı.
İç Güvenlik Bakanlığı, Harvard'ın "Amerikan karşıtı, terörist yanlısı kışkırtıcıların, aralarında birçok Yahudi öğrencinin de bulunduğu kişilere taciz ve fiziksel saldırıda bulunmasına izin vererek güvenli olmayan bir kampüs ortamı yarattığını ve bir zamanlar saygın olan öğrenim ortamını bozduğunu" iddia ediyor.
Geçen hafta Oval Ofis'te gazetecilere konuşan başkan, "Harvard kendine gelmeli, Harvard ülkemize büyük saygısızlık gösteriyor" demişti.
*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.
independent.co.uk/news/world/americas/us-politics
Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal
© The Independent