Epik aksiyon, Güney Kore filmini 5 hafta sonra tahtından etti

5 günde 564 bin seyirci izledi

Warner Bros'un tahminlerine göre Mad Max serisinin son halkası cuma ve pazar arasında ABD'de 25,6 milyon dolar kazandı (Warner Bros)

George Miller'ın bir hafta önce Cannes Film Festivali'nde büyük ilgi gören yeni filmi Furiosa: Bir Mad Max Destanı (Furiosa: A Mad Max Saga), Güney Kore gişelerinde zirveye yerleşti.

Kore Film Konseyi'nin (KOFIC) takip merkezi Kobis'in verilerine göre Furiosa, cuma ve pazar günleri arasında 3,35 milyon dolarla açılış yaptı. 

Bu rakam, sinema sektöründe hafta sonu pazarının yüzde 39,5'ine tekabül ediyor.

5 günün her birinde zirvede

Furiosa: Bir Mad Max Destanı, Güney Kore'de çarşamba günü gösterime girdi. Epik aksiyon gösterimde olduğu 5 günün her birinde gişe listesinin zirvesinde yer aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

5 günlük sürecin sonunda film, 564 bin seyirciden 4,38 milyon dolar kazandı.

Anya Taylor-Joy'un filme adını veren rolü Charlize Theron'dan devraldığı yapımda, Furiosa'nın küçük bir çocukken Savaş Lordu Dementus ve onun motorcu çetesi tarafından kaçırılması ve intikam için ailesiyle vatanına kavuşma arayışı merkeze alınıyor.

Furiosa'nın oyuncu kadrosunda 28 yaşındaki Anya-Taylor Joy'un yanı sıra Avustralyalı ünlü aktör Chris Hemsworth, Charlee Fraser, Nathan Jones, Tom Burke ve Lachy Hulme yer alıyor.

28 Nisan'dan beri her hafta zirvede yer almıştı

Böylece Furiosa, geçen ay boyunca Güney Kore gişesini domine eden aksiyon filmi The Roundup: Punishment'ı tahtından etmiş oldu.

Gösterime girdiği 5. hafta sonunda ikinci sıraya gerileyen suç ve aksiyon filmi, 1,58 milyon dolar kazandı. 

Don Lee'nin (nam-ı diğer Ma Dong-seok) yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği aksiyon serisinin 4. bölümü Punishment, gösterime girdiği 28 Nisan'dan bu yana 77,3 milyon dolar kazanarak Güney Kore'de bu yılın en başarılı ikinci filmi oldu.


Independent Türkçe, Variety, AP

DAHA FAZLA HABER OKU