Tunus: ‘Siyasetçilerin dışlanması’ ve ‘teknokratların atanması’

Batılı hükümet temsilcilerinin günler süren ziyaretlerinin ardından kabine değişikliği gerçekleşti

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, yeni İçişleri Bakanı’nı kabul etti / Fotoğraf: Tunus Cumhurbaşkanlığı internet sitesi

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, siyasi güvenlik, terörizm, düzensiz göç, sendikalarla ilişkiler, iş adamları ve sosyal güvenlikten sorumlu bakanlıklar olan İçişleri, Sosyal İşler ve İletişim Teknolojileri bakanlıkları da dahil olmak üzere kabinede değişiklik yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Söz konusu değişiklik, İçişleri Bakanı ve eski siyasi aktivist Kemal el-Feki'nin görevden alınması ve başkentin doğusundaki Aryana vilayetinin eski valisi Yargıç Halid en-Nuri'nin yeni bakan olarak atanması ve daha önce İletişim Teknolojisi Bakanlığı’nda adli, güvenlik, idari ve hukuki sorumluluklar üstlenen Yargıç Sufyan bin es-Sadık'ın İçişleri Bakanı’na bağlı ‘Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Sekreteri’ (müsteşar) pozisyonuna atanmasıyla sonuçlandı.

Şarku’l Avsat’ın konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklardan aktardığına göre, İçişleri Bakanı’nın değiştirilmesi ve Ulusal Güvenlikten Sorumlu Devlet Sekreterliği’nin yeniden kurulması, güvenlik sektörü, bazı devlet kurumları ve idarenin yönetiminde ‘hatalar’ kaydedilmesinin ardından kararlaştırıldı.

‘Siyasetçileri dışlama ve teknokratları atama’ hamlesi, bir dizi Batılı hükümet temsilcisinin Tunus'a yaptığı ziyaretlerin ardından gerçekleşti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU