Kanlı korku filmine büyük ilgi: Ülkeler sıraya girdi

Filmin Türkiye haklarını Mubi aldı

The Substance 19 Mayıs'ta prömiyerini yaptığı 77. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarıştı (MUBI)

Alıcılar The Substance için yanıp tutuşuyor.

Yönetmen Coralie Fargeat'nın yeni korku filmi, Cannes'daki dünya prömiyerinde coşkuyla karşılanmasının ardından ilgi görmeye devam ediyor.

Pek çok ülkede kendine dağıtımcı buldu

Demi Moore'un başrolde olduğu yapım, Cannes'daki gösteriminin ardından İtalya, İspanya, Güney Kore, Hong Kong, Ukrayna, Tayvan, Yeni Zelanda, Polonya, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya gibi pek çok ülkede kendine dağıtımcı buldu. Metropolitan daha önce filmin Fransa'daki dağıtımını üstleneceğini duyurmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin dünya satışlarını gerçekleştiren The Match Factory'nin ana şirketi Mubi, The Substance'ın Kuzey Amerika, Britanya, İrlanda, Almanya, Avusturya, Latin Amerika ve Benelüks'teki tüm haklarını elinde bulunduruyor.

Cannes'da En İyi Senaryo ödülünü kazanan korku filminin bu yıl içinde sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.

Mubi ayrıca filmin Türkiye ve Hindistan haklarını da aldı. 

The Match Factory ayrıca, filmin Japonya'daki gösterimi için anlaşmayı tamamladığını ve İsviçre, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Macaristan, Portekiz ve Güneydoğu Asya için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.
 


Moore, The Substance'ta Dennis Quaid'in oynadığı patronu tarafından daha genç bir yıldız için işinden atılan bir zamanların ünlü ve Oscarlı aktrisi Elisabeth Sparkle'ı canlandırıyor. 

Hicivle başlayıp korkuya dönüşüyor

Sosyal bir hiciv olarak başlayan film, Elisabeth'in kendisini reddeden sistemden ve yaşlanan bedeninden bir intikam almasıyla kısa sürede kanlı bir korkuya dönüşüyor.

Fransız yönetmen Fargeat, filmdeki kanlı sahnelerin, kadınların gerçekçi olmayan güzellik standartlarını karşılamak için hem toplumdan hem de kendilerinden gördükleri şiddetin bir metaforu olduğunu basın toplantısında söyledi.

The Substance'ın başrolündeki Moore'a Margaret Qualley ve Dennis Quaid eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, New York Times

DAHA FAZLA HABER OKU