Cannes'ın en tartışmalı filmine Netflix "talip"

Film hem 5 hem de tek yıldızlı değerlendirmeler aldı

Netflix'in prömiyerini Cannes'da yapan en tartışmalı filmlerden birini satın almaya hazırlandığı bildiriliyor.

Her yıl düzenlenen film festivali, gelecekte hit olması umuduyla dünya prömiyerleri yapılan filmlerle dolu 10 günlük yoğun programın ardından sona yaklaşıyor. Eleştirmenlerin yargılarını paylaşırken ortadan ikiye bölünmesi gerçeği ağızdan ağıza yayıldı ve bu filmlerin çoğunun tartışma yarattığı görüldü.

Bu tür filmler arasında Francis Ford Coppola'nın 130 milyon dolarlık deneyi Megalopolis, beden korkusuna dayanan tartışmalı The Substance ve Kevin Costner'ın Western serisi Horizon: An American Saga'nın ilk bölümü var.

Bu filmlerin üçünün de dağıtımı yapılsa ve yıl içinde vizyona girmesi beklense de bir başka tartışmalı film henüz alıcı bulamadı. Ancak Netflix'in filmi 12 milyon sterline (yaklaşık 490 milyon TL) kapacağı bildiriliyor.

Söz konusu film, Fransız sinemacı Jacques Audiard'ın müzikal suç draması Emilia Pérez ve başrollerinde Zoe Saldana, Selena Gomez ve Karla Sofía Gascón var.

Filmin konusuna görmeden inanmak güç ve bu nedenle burada ayrıntıları açıklamaktan kaçınacağız. Ancak Meksika'da geçen film, korkunç bir kartel patronundan beklenmedik bir teklif alan avukat Rita'yı takip ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, Cannes'daki galasından sonra 9 dakika boyunca coşkuyla ayakta alkışlansa da eleştirmenler nihai sonuçtan seyirciler kadar emin değildi: Emilia Pérez'in değerlendirmeleri hem 5 hem de tek yıldızla yapıldı.

Türleri cüretkar bir şekilde harmanlanmasının filmi "tam bir karmaşa" haline getirmesi gerekirken Audiard'ın bir şekilde bunu kotardığı konusunda birçok eleştirmen hemfikirdi. Diğer yandan The Film Stage de dahil olmak üzere bazıları, bu yapımı Cannes prömiyerleri arasında "en kötü film" diye nitelendirdi.

Audiard'ın önceki filmleri arasında Altın Palmiye (Palme d'Or) ödüllü Dheepan'ın yanı sıra Yeraltı Peygamberi (A Prophet), Pas ve Kemik (Rust and Bone) ve Paris, 13. Bölge (Paris, 13th District) yer alıyor.

18 Mayıs'ta Cannes'da prömiyerini yapan Emilia Pérez, Altın Palmiye için yarışıyor. Çekişen diğer filmler arasında Sean Baker'ın Anora'sı, Payal Kapadia'nın All We Imagine as Light'ı ve yönetmen Muhammwd Resulof tarafından İran'da gizlice çekilen Kutsal İncir Tohumu (The Seed Of The Sacred Fig) yer alıyor. Kazanan 26 Mayıs Pazar açıklanacak.

Netflix, Emilia Pérez'in satın alınma olasılığı hakkında yorum yapmayı reddetti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Eren Umurbilir

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU