Rekortmen bilimkurgunun yıldızı, projenin geleceğini açıkladı

Dizinin başrol oyuncusu yeni sezonlar üzerine konuştu

Nielsen'in verilerine göre Silo, gösterime girer girmez çok izlenenler listesinde zirveye yerleşti (Apple TV+)

Sevilen bilimkurgu dizisi Silo'nun yıldızı Rebecca Ferguson, Apple TV+'ta izleyiciyle buluşan yapımın geleceği hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Silo, Hugh Howey'nin aynı adlı roman üçlemesinden uyarlandı. Dizinin başrolündeki Rebecca Ferguson, Juliette adlı çalışkan bir mühendisi canlandırıyor. 

Çekimler tamamlandı

Sürükleyici dizi, insanların Dünya'nın toksik maddelerle dolu atmosferinden korunması için kurulan 144 katlı dev yeraltı silosunda yaşadığı distopik bir gelecekte geçiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hikaye ilerledikçe Juliette, silodaki yozlaşmayı ve karanlık komploları çözmeye çalışıyor. 

Dizide Ferguson'a Rashida Jones, David Oyelowo, Common, Tim Robbins, Harriet Walter, Avi Nash, Rick Gomez ve Chinaza Uche eşlik ediyor.

Bilimkurgunun gördüğü ilgiden memnun olan Apple TV+, Silo'nun ikinci sezonu için onay vermişti. Yeni sezon çekimleri Mart 2024'te tamamlandı. 

Silo'nun aynı zamanda yürütücü yapımcılarından biri olan Ferguson, Collider'a verdiği röportajda dizinin kaç sezon olacağını paylaştı. Ferguson, Silo'nun ikinci sezon çekimlerinin tamamlandığını teyit etmenin yanı sıra dizinin geleceği için şimdiden masaya oturulduğunu açıkladı. 

"Üç kitap 4 sezona bölünmüş durumda"

"Dizinin bir sonu olduğuna inanıyorum ve bunun ne zaman olacağını biliyorum" diyen İsveçli aktris, sözlerine şöyle devam etti:

Yani cevap bu. Dizinin ne zaman biteceğini öğreneceksiniz. Dürüst olmak gerekirse, bunun bir sır olduğunu sanmıyorum. Kitaplar ortada. Üç kitap var ve bu üç kitap 4 sezona bölünmüş durumda.

40 yaşındaki oyuncu ekledi:

Sanırım ilk sezonu başarıyla tamamladığımızı söylemekte bir sakınca görmüyoruz. İkinci sezon da çekildi ve gösterime girecek. Şimdi de üç ve 4. sezonlara yeşil ışık yakmayı düşünüyoruz. Sanırım onları birlikte çekeceğiz ve bu da son olacak.

Eleştirmenlere göre Silo, türler arasında rahatlıkla hareket ederken, sürükleyici karakter draması, karmaşık dünya inşası ve şoke edici olay örgüsü arasında mükemmel bir denge kuruyor.

Geçen yıl gösterime giren Silo'nun başarısı sayesinde Apple TV'nin izlenme rakamları geçen bahar tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Collider, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU