Abdullah Zeydan mazbatayı aldı: Coğrafyamızın artık çatışmaya, hukuksuzluklara ihtiyacı yok

“YSK’nin aldığı bu kararı ülkemizde hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın, birlikte ve onurlu bir yaşamın iradesini daha da güçlendirmiştir”

Fotoğraf: X

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, bugün Van İl Seçim Kurulu'ndan mazbatalarını aldı.

Zeydan ve Şedal mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Murat Altundere'den aldı.

Mazbatayı teslim alınmasını bekleyen çok sayıda parti üyesi ve yöneticileri İl Seçim Kurulu önünde bir araya geldi. Mazbatayı saat 11.30'da teslim alan Zeydan ve Şedal, kendilerini bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Adalet tesis etme mücadelesini yürütüyoruz"

İlk konuşan Şedal,"Bu topraklarda yüzyıllardır eşitlik, adalet, özgürlük ve kolektif vicdanı yeniden bu toplumda tesis etmenin mücadelesini yürütüyoruz. Yerel yönetimlerde de uzun zamandır aynı fikriyatla mücadelemiz devam ediyor" dedi.

Yerel seçim sürecinde kendilerine destek olanlara teşekkürlerini dile getiren Şedal, "Özellikle 2024 seçimlerine hazırlanırken burada ön seçimden bu yana adaylarının etrafında kenetlenen; başta genç yoldaşlarımıza, kadınlara, annelere, sivil toplum kuruluşlarına siyasi partilere ve toplumumuzun tüm dinamiklerine buradan bir kez daha teşekkür ederiz" diye konuştu.

Şedal şöyle devam etti:

Olası bir yönelim karşısında demokratik hakkını ortaya koyarak direnişimizi büyüten mücadelemizin zaferle sonuçlanmasını sağlayan tüm kesimlere tekrar teşekkürlerimizi sunarız. Son dönemde gelişen durumlar, toplumda hak arayışını, özgürlük haykırışımızı, adalet ve eşitlik mücadelemizin yeniden güçleneceği ve şekilleneceği özgür ve yaşanılabilir bir toplum yaratma adına umutlarımızı tekrardan diriltmiştir. Bu sadece Van adına değil tüm coğrafya ve halklar adına bu umudu yükseltmiştir. Bu zafer kutlu olsun

"Coğrafyamızın artık hukuksuzluklara ihtiyacı yok"

Mazbata krizi sürecinde kendilerine destek verenlere teşekkür eden Zeydan, "Kısa bir süreliğini de olsa hukukun, adaletin askıya alındığı bir süreçten geçtik. Demokrasiden, hukuktan, adaletten yana tavır alan başta iradesini sahiplenen başta Van halkına ve duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Zeydan, sözlerini şöyle noktaladı:

YSK’nin aldığı bu kararı ülkemizde hukukun üstünlüğü, adaletin tesisi ve toplumsal barışın, birlikte ve onurlu bir yaşamın iradesini daha da güçlendirmiştir. Coğrafyamızın artık çatışmaya, hukuksuzluklara ihtiyacı yok. Hepimizin toplumsal barışa, birlikte, onurlu bir yaşamı tesis etme sorumluluğumuz var. Artık toplumsal barışı etme, güzel kentimize, halkımıza güzel hizmetler yapma zamanıdır. Kentin tüm sorunlarına çözüm bulmak için kollarımızı sıvayacağız. Tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU