Oscar gecesinde Trump sansürü: "Hayır onu okuma"

"Daha kötü bir sunucu görmüş müydünüz?"

Jimmy Kimmel, Oscar ödül törenini 4. defa sundu (AFP)

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'nin dağıttığı Oscar Ödülleri, pazar günü Los Angeles'taki Dolby Theatre'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu ancak gecede yaşananlara dair tartışmalar halen bitmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar töreninin sunucusu Jimmy Kimmel, program yapımcılarının Pazar günü canlı yayın sırasında Donald Trump'ın kendisine saldıran sosyal medya paylaşımını okumasını engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Programın kapanışından kısa bir süre önce Kimmel, ABD'nin eski başkanı Trump'ın sosyal medya platformu Truth Social'da paylaştığı mesajın bir kısmını okudu. 

Trump, "Oscar töreninde Jimmy Kimmel'dan daha KÖTÜ bir sunucu görmüş müydünüz?" diye yazmıştı.

Açılış konuşması, olduğundan farklı bir şey olmaya çalışan ve asla olamayacak ortalama altı birinin konuşması gibiydi... Ayrıca bu gece ve yıllardır gerçekten kötü bir politik doğrucu bir şov oluyor. Kopuk, sıkıcı ve çok adaletsiz. Neden Oscar ödüllerini hak edenlere vermiyorlar? Belki bu şekilde izleyicileri ve televizyon reytingleri diplerden geri gelir. AMERİKA'YI YENİDEN HARİKA YAP!

56 yaşındaki sunucu, "Tamam, şimdi bakalım bunu Truth Social'da hangi eski Başkan'ın paylaştığını tahmin edebilecek misiniz?" diyerek şaka yaptı.

"Hapis zamanınız geçmedi mi?"

Amerikalı komedyen, sözlerine şöyle devam etti:

Kimse var mı? Yok mu? Teşekkürler Başkan Trump. İzlediğiniz için teşekkürler, hâlâ uyanık olmanıza şaşırdım. Hapis zamanınız geçmedi mi?

Kimmel, daha sonra yaptığı açıklamada yapımcıların kendisini Trump'ın mesajını okumaktan vazgeçirmeye çalıştıklarını açıkladı. 

Gösterinin ardından Kelly Ripa ve Mark Consuelos'a konuşan Kimmel, Oscar yapımcılarının kendisiyle mesaj hakkında konuştuklarını söyledi.

Kimmel, "'Biraz vaktin var' dediler, ben de 'Trump'ın tweet'ini okuyorum' dedim, onlar da 'Hayır hayır, onu okuma' dediler" diye anlattı.

Ben de 'Evet okuyorum' dedim.

Kimmel kendi sohbet programında yapımcıların, 1974'teki ödül töreninde Robert Opel'in sahneye çırılçıplak şekilde atlamasına gönderme yapan John Cena'nın çıplak şovundan da rahatsız olduğunu söyledi.

Kimmel, "Zarfın boyutu hakkında yoğun tartışmalar oldu" dedi ve ekledi:

John Cena'yı sahneye çıplak çıkardık ve bir şekilde Donald Trump gecenin en büyük y****ğı olmayı başardı.

Öte yandan Gazze savaşıyla ilgili protestolar, ödül töreninin birkaç dakika geç başlamasına neden oldu.

"İnsanlıktan çıkmanın en kötü hali"

Yönetmen Jonathan Glazer, İlgi Alanı'yla (Zone of Interest) En İyi Uluslararası Film ödülünü kabul ederken İsrail-Hamas savaşını ima etti.  

Glazer, "Filmimiz insanlıktan çıkmanın en kötü halini gösteriyor" diyerek ekledi:

Şu anda burada, Yahudiliklerini ve Holokost'un pek çok masum insanın çatışmasına yol açan bir işgal tarafından gasp edildiğini reddeden insanlar olarak duruyoruz. İster İsrail'deki 7 Ekim kurbanları olsun, ister Gazze'de devam eden saldırı olsun, tüm kurbanlar, bu insanlıktan çıkarılmaya nasıl direneceğiz?

Yönetmen Mstyslav Chernov, Mariupol'da 20 Gün'le (20 Days in Mariupol) En İyi Belgesel dalında Oscar ödülünü kabul ederken duygusal bir konuşma yaptı. "Bu Ukrayna tarihindeki ilk Oscar ve bundan onur duyuyorum" diyen yönetmen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Muhtemelen bu sahnede 'Keşke bu filmi hiç yapmasaydım' diyen ilk yönetmen olacağım. Keşke bunu Rusya'nın Ukrayna'ya hiç saldırmamasına değişebilseydim.


Independent Türkçe, Guardian, San Francisco Chronicle

DAHA FAZLA HABER OKU