Yavaş'tan rakibine 'metro' yanıtı: Çıkıp şikayet ediyor dünyada havalimanına metro olmayan tek şehir Ankara diye, hükümeti ben mi yönetiyorum, Ulaştırma Bakanı ben miyim?

Mansur Yavaş, Dikmen Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Mansur Yavaş burada yaptığı konuşmada, iktidar çevrelerinden yapılan "oy kadar hizmet" açıklamalarına tepki gösterdi

Fotoğraf: Twitter

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ve CHP'nin ABB adayı Mansur Yavaş, bakanlığın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile “metro yarışı”na girdiğini söyleyen Yavaş, Ankara’ya ise metro hizmetinin yapılmadığını ve kendilerinin yapmasının da engellendiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yavaş şunları söyledi:

İki de bir çıkıp olmayan metro projeleri hani yapmadın hani yapmadın deyip duruyorlar. Ben de Ulaştırma Bakanlığı’na yazı yazdım. Madem metroyu biz yaptık diyorsunuz parasını bizden kısa zamanda alıyorsunuz. Garla Keçiören’i 3.3 kilometrelik kısımı şimdi kesmeye başladılar. Kim yapmış oluyor o zaman bu metroları? Biz, Mamak metrosu için kendi aldığımız kredi 8-10 yıl geri ödemeli. Uzun vade. Sen benden dört yılda paranın hepisini kesiyorsun. Yarın Havaalanı metrosunu da yapsan Büyükşehir’den çatır çatır keseceksin.

Yazdım Ulaştırma Bakanlığı’na verin biz yapalım. Çok uzun vadeli kredi bulup hiç olmazsa Ankara halkını ona göre borçlandırırız. Kısa sürede ödeyeceğiz diye başka hizmetlerden mahrum olmaz diye. Hayır dediler, biz yapacağız. Vermediler. Peki ne yaptılar? 2022 yılından beri yatırım programında yapmıyorlar, İstanbul’da Ekrem Başkanla metro yarıştırıyorlar. Ankara’da herhalde umutları kalmamış metro yarıştırmıyorlar. Bu yıl da metroya ayırdıkları para 3 bin lira, çeyrek altın alamazsınız. Ondan sonra pankart asmışlar biz yapacağız Keçiören-Havaalanı metrosunu. Elinizden tutan mı var? Çıkıp şikayet ediyor dünyada havalimanına metro olmayan tek şehir Ankara diye. Hükumeti ben mi yönetiyorum? Ulaştırma Bakanı ben miyim?

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU