Davutoğlu AK Parti üyeliğini e-devletten sonlandırdı

AK Parti’den istifa ettiğini açıklayan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu parti üyeliğini e-devlet üzerinden sonlandırdı

2014-2016 arası AK Parti'de genel başkanlık yapan Davutoğlu, 62, 63 ve 64. hükümetlerin başbakanıydı / Fotoğraf: AFP

AK Parti'den istifa ettiğini bugün düzenlediği basın toplantısıyla açıklayan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, AK Parti üyeliğini e-devlet üzerinden sonlandırdı.

Son dönemde AK Parti politikalarına yönelik eleştirileriyle dikkat çeken Davutoğlu partinin Merkez Yürütme Kurulu tarafından ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İşletilen süreç sonucu baştan yazılmış bir senaryo"

Bugün Ankara’daki ofisinde kameraların karşısına geçen Davutoğlu, İşletilen sürecin tüzük kurallarının uygulandığı hukuki bir işlem değil, sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır. Bu çerçevede, AK Parti’nin vefakar tabanını ülkenin her yanında omuz omuza iki seçim mücadelesi verdiği ve demokrasi tarihimizin en yüksek oyu ile birlikte büyük bir onur yaşadığı kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz” diyerek partiden ayrıldı.

İstifa için e-devleti kullandı

Davutoğlu Ak Parti üyeliğini, e-devlet üzerinden sunulan mobil Yargıtay hizmetlerinden biri olan “Siyasi Parti Üyeliği İptal Başvurusu”nda bulunarak AK Parti’den resmen ayrıldı.

e devlet istifa.jpg
Ahmet Davutoğlu üyeliğini cep telefonundan sonlandırdı 


Davutoğlu ile birlikte hareket eden isimlerin de bu yöntemi kullanarak istifa ettikleri öğrenildi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU