Sözcü yazarı Doğru’dan İmamoğlu’na çift maaş uyarısı: Halkın tokadı ağır olur

Sözcü gazetesi yazarı Doğru, İBB Başkanı İmamoğlu’nu ‘Halkın tokadı ağır olur’ diye uyardığı yazıda, belediyede çift maaş uygulamışının devam ettiğini iddia etti. Örnek isimler de veren Doğru, İmamoğlu’na ‘Gidenlerden ne farkınız kaldı’ diye sordu.

Fotoğraf: AA

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yöneticilerin çift maaş almaya devam ettiğini iddia etti. Giden yönetimin İstanbul Büyükşehir Belediye şirketlerini “maaş artırma havuzu” haline getirdiklerini yazan Doğru, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı seçildikten sonra yaşananları ise şöyle anlattı:

Yeni seçilenler!. Mikroptan kaçınacaktı.. Daha kırkı çıkmadan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde “maaş şişirme mikrobu” hortladı, yayılmaya, bulaşmaya başladı. İstanbul Büyükşehir'in yeni seçilmişleri, belediye şirketlerinin yönetim kurullarına atamalar yaparak maaşlarını yükseltme yolunu seçtiler.

Doru yazısında çift maaş aldığını iddia ettiği bazı yöneticilerin de isimlerini şöyle sıraladı:

Yavuz Erkut..
Asıl görevi: İBB Genel Sekreteri
Belediye şirketi İGDAŞ'da Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) yapılmış.
Maaş şişirilmiş..

Ertan Yıldız
Asıl görevi: Genel Sekreter Yardımcısı
Belediye şirketleri İMAR A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) SPOR İSTANBUL A.Ş.'de de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) yapmış.
Maaşı şişirilmiş.

Murat Ongun
Asıl görevi: Başkan danışmanı
Belediye şirketi OTOBÜS A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) ve MEDYA A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı yapılmış.
Maaş şişirilmiş.

Yavuz Saltık:
Asıl görevi: Özel Kalem Müdürü
elediye şirketi İSTON A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı ve BOĞAZİÇİ YÖNETİM A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) yapılmış.
Maaş şişirilmiş.

Mehmet Çakılcıoğlu
Asıl görevi: Genel Sekreter Yardımcısı
Belediye şirketi İGDAŞ A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) ve İSVALT A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) yapılmış.
Maaş şişirilmiş.

Tülün İnal:
Asıl görevi: Boğaziçi İmar Müdürü
Belediye şirketi GÜVENSU A.Ş.'ye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı yapılmış
Maaş şişirilmiş

Abdullah Aydın:
Asıl görevi:. Teftiş Kurulu Başkanı
Belediye şirketi İSPARK A.Ş.'ye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı atanmış.. Maaşı şişirilmiş

Eren Sönmez:
Asıl görevi: İBB Hukuk Müşaviri
Belediye şirketi İSTAÇ'a Yönetim Kurulu Başkanı (müştereken) atanmış.
Maaş şişirilmiş.

Listenin uzun olduğunu, başka isimlerin de benzer yöntemlerle çift maaş aldığını anlatan Doğru yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bunu yapmayacaktınız!. İstanbul'da 4 milyon 700 bin seçmen, size “eski mikrobu öldürüp, siyaseti maaş şişirme aracı olmaktan kurtarmanız” için oy vermişti. 4 milyon 700 bin oy desteği alanlar, “belediye şirketlerini hakkıyla yönetecek bilgi ve birikimde elamanı özel sektör maaşları vererek bulamadıkları için aynı kadroları yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu başkan yardımcısı diye yerleştirmek zorunda kalıyorlar” gerekçesine kim inanır?. Vazgeçin.. Gidenlerden ne farkınız kaldı? Ülkemizi aşağıya çeken bu eski mikrobu kurutun.. Halkın tokadı ağır olur!

Doğru’nun yazısında da çift maaş alanlar arasında adı geçen İBB Sözcüsü Murat Ongun iddialara Twitter hesabından yanıt vermişti. Ongun mesajında şu ifadeleri kullanmıştı: 

Bazı basın yayın organlarında ve sosyal medya hesaplarında İBB yöneticilerinin aynı zamanda görevli oldukları iştiraklerden ayrı ayrı maaş aldıkları iddiası tümüyle gerçek dışıdır.Farklı iştiraklerdeki görev ve sorumlukları artmasına rağmen maaş iddia edildiği gibi artmamaktadır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU