AK Parti'den ihracı istenen Ahmet Davutoğlu cuma günü konuşacak

AK Parti'nin eski milletvekilleriyle bugün Ankara'da bir toplantı gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu'nun 13 Eylül Cuma günü bir basın açıklaması yapması bekleniyor

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kesin ihraç talebiyle 2 Eylül'de AK Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti/ Fotoğraf: AP

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu’nun ihracını istediği eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 13 Eylül Cuma günü bir basın toplantısı yapacak.

Independent Türkçe'nin edindiği bilgiye göre, ihraç sürecini kamuoyuna açık şekilde değerlendirecek olan Davutoğlu, bugün kendisine yakın isimlerle Ankara’da toplantıdaydı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dört saat süren toplantıya disipline sevk edilen isimler, AK Parti'nin bazı eski milletvekilleri ve eski il başkanları katıldı. 

Toplantıda bundan sonra atılacak adımların konuşulduğu öğrenildi.

Davutoğlu’nun cuma günü yapacağı basın toplantısında AK Parti’den istifa edip etmeyeceğine yönelik açıklama yapması bekleniyor. 

Başka isimlerin de istifa edeceği iddia ediliyordu. Toplantıda bu sorulara da yanıt alınması öngörülüyor. 

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski milletvekilleri Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başçı kesin ihraç talebiyle 2 Eylül'de AK Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk edilmişti. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU