MİT'in IŞİD/Horasan örgütü üyelerine yönelik operasyonunun ayrıntıları ortaya çıktı

IŞİD'in Türkiye'ye karşı faaliyetlerinde yabancı uyruklu mensuplarını daha çok kullandığı tespit edildi

Fotoğraf: AA

MİT'in İstanbul Sarıyer'deki Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı IŞİD üyelerine yönelik gerçekleştirdiği son operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 28 Ocak'ta Sarıyer'de bir kişinin hayatını kaybettiği Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırının faillerinin IŞİD'in Horasan vilayetine bağlı terör örgütü mensuplarıyla bağlantılı olduğu tespit edildi. İstihbarat çalışmaları sonucu kilisedeki saldırının failleriyle bağlantılı olan sözde Horasan vilayeti İstanbul sorumlusu ve onunla birlikte hareket eden örgüt üyeleri belirlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

MİT'in Emniyet Genel Müdürlüğü ile dün gerçekleştirdiği operasyonda 17 şüpheli yakalandı. Operasyonla IŞİD'in Horasan yapılanmasının, eleman temini, finans ve lojistik faaliyetlerine ciddi darbe indirildiği belirtildi.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde, yurt içinde ve yurt dışında son dönemde gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerinde farklı yöntemler kullanmaya başladığı belirlendi.

IŞİD'in Horasan yapılanmasının, son dönemde Türkiye'ye karşı faaliyetlerinde yabancı uyruklu mensuplarını daha çok kullandığı, bunların da Türkiye'de güvenlik birimlerinin kontrol ve takibine yakalanmamak için internet tabanlı uygulamalar üzerinden haberleştiği saptandı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU