Prof. Ayşe Buğra: Eşim Osman Kavala'nın annesi 97 yaşında, dayanıyor ama ne kadar dayanacak belli değil

Gezi Davası tutuklusu Osman Kavala‘nın eşi Prof. Dr. Ayşe Buğra ve Kavala'nın avukatı Deniz Tolga Aytüre, Tele 1 TV'de Merdan Yanardağ'ın konuğu oldu

şinin tutukluluk sürecine dikkat çeken Buğra; Osman Kavala'nın annesi Necla Kavala'nın 97 yaşında olduğunu hatırlatarak "Dayanıyor, görür müyüm acaba diyor, bunu duymak iyi değil" diye konuştu.

"Bize yalan söylemeye bile tenezzül etmiyorlar"

Buğra şunları söyledi:

Beraat kararı veriliyor. Akşam çıkmasını bekliyoruz. Cezaevinden alınıp emniyete götürülüyor ve tekrar tutuklanıyor. Bu noktada ben işkence lafını kullanmaya başladım. 2’nci iddianame benim için çok sarsıcıydı. Çünkü hiç bir delilden bahsetme gereğini duymuyor. Bir takım soyut siyasi analizler yapılıyor. ‘Memleketin dış güçler ve onun yerli işbirlikçileri’ bütün sivil toplum kuruluşlarının nasıl memleket aleyhine faaliyette bulundukları… Bunu okuyunca ‘artık bize yalan söylemeye tenezzül etmiyorlar’ dedim. Bir insanın yıllarca insanın yıllarca özgürlüğünden yoksun bırakılması demek ki bu kadar kolay. Artık üniversite öğrencisi değiliz.. 3 yıl 6 yıl önemli süreler. Annesi 96 yaşında ve artık iyi değil. ‘Görür müyüm acaba?’ diyor. Bunu duymak iyi değil.

"Fantastik suçlamalar"

6 yıl boyunca davalara umutlanmadan gittiğini söyleyen Prof. Dr. Ayşe Buğra; eşi Osman Kavala'nın fantastik suçlamalarla yargılandığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

Darbe girişimine destek vermek, cebir ve şiddetle hükümeti devirmek, organize ve finanse etmek. Bunlar fantastik suçlamalar. Bunlarla birlikte eşimin kim olduğunu düşünüyorum. Bütün hayatı boyunca şiddete karşı çıkmış bir insan. Sanat kültür faaliyetleri içinde olmuş biri. Bunlar da çatışmaların ortadan kalmasına yönelik. Ve bu insan darbe girişimi gibi suçlamalarla tutuklanıyor. Sürecin anlaşılmazlığı kendi içinde yıpratıcı. 20 duruşmaya ümitlenmeden gittim çünkü umutlanıp gidince daha yıkıcı oluyor. Duruşmalar boyunca eşimin neyle suçlandığını anlamadım.

Av. Aytöre: MASAK raporları dahi dikkate alınmadı

Av. Aytöre ise, Kavala'nın Gezi finansörlüğüyle ilgili suçlama iddialarına dair hiçbir delil ortaya konulamadığını, MASAK raporlarının dikkate alınmadığını belirtti:

Osman Kavala’nın Gezi’yi finanse ettiği söylendi ve bundan dolayı da ceza aldık. Şimdi bu finansmanı söylerken Osman Kavala’nın  Soros’un sağ kolu olarak yine Soros’a ait olduğu söylenen Açık Toplum Vakfı’nın Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla Yönetim Kurulu Başkanı olduğu  Anadolu Kültür Vakfı fonlanarak bu paraları Gezi eylemini finanse ettiğini terörize eylemleri desteklediği iddiası vardı. Şimdi o zaman Soros bu dosyada tanık ya da sanık olarak dinlendi mi? Hayır… Peki Açık Toplum Vakfı’nda Kavala’nın görevi neydi. Yönetim Kurulu Üyesiydi. Peki Başkanı sanık ya da tanık olarak dinlendi mi? Hayır. Peki bu terör eylemlerini ya da Gezi eylemlerini finanse ettiğine dair para hareketlerine dair tespit yapıldı mı? Yapıldı Dosyada 2 tane MASAK raporu var. İkisinde de Gezi’nin eylemlerini finanse edilmediği yönünde rapor var. Ama MASAK raporunu yargılamanın sonundaki mahkeme dikkate almadı. Elde kesinleşmiş bir karar varken hala biz finansmanlıkla suçlandık. Devlet kendi en üst kurumunun aldığı raporu tanımadı. Finansmanı buldu mu buldu. Bir tespit var dosyada Bakın şaka yapmıyorum Osman Kavala’nın Gezi eylemlerini finanse ettiğine dair tespit nedir biliyor musunuz? 100 tane sandviç 20 tane bez maske 1 tane açılır kapanır masa bir tane iskemle bir de hoparlör…

"Delilleri FETÖ'cüler topladı"

Osman Kavala hakkındaki delillerin FETÖ'cülerin tarafından toplandığını da dile getiren Av. Aytöre şu vurguları yaptı:

Bu dosyanın yegane kanıtı telefon dinlemeleri. Osman Kavala’nın 160 telefon görüşmesi var. Bunun 30 tanesi diğer sanıklarla. 30 tapeyle Osman Kavala 3 milyona ulaşan bir halk hareketini örgütlemiş… İçerik olarak da hiç birinde Osman Kavala’nın en bir cebir şiddet ne bir para hareketi yok.  Biz dedik ki bizi bunla yargılıyorsanız bizim bunları dinlememiz lazım. Tapeler gelmedi. Bu ses bizim mi ne konuşmuşuz… İçeriklerin hiç birisinde suç unsuru yok. Osman Kavala örgütlere yardım yaptı diyorlar. Ama Osman Kavala bir arkadaşıyla konuşmasında “Umarım sonlanır kimsenin  canı yanmaz” diyor. Bunun delili var mı?  Yok… Bizim hakkımızdaki delilleri de FETÖ mensubu insanlar topluyor. Bu Osman Kavala’ya iftira suçu. 2 yıl biz belge istedik. Böyle yargılandık. Beraat ettik hala siyasiler bize casus diyor.

 

Tele1 TV
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU