Avustralya’da 51 noktada süren orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildi

Avustralya'da orman yangınları nedeniyle acil durum ilan edildi. 51 noktada devam eden yangınlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi. Yerleşim yerlerine kadar ulaşan alevler 21 evi de kül etti

Fotoğraf: Reuters

Avustralya'da Yeni Güney Galler (NSW) ve Queensland eyaletlerinde 100’den fazla alanda orman yangını çıktı. Yangınların bir kısmı yapılan müdahaleler sonucu söndürüldü. 51 noktada devam eden yangınlar ise iki eyalette acil durum ilan edilmesine neden oldu.

Bir hafta boyunca yağış beklenmediği belirtilerek bölgede yaşayanlara, orman yangınlarına karşı uyarı yapıldı.

'Korkunç bir yangın sezonu bekliyoruz'

NSW ve Queensland itfaiyeler yangınlarda 21 evin yandığını, binlerce kişinin de tahliye edildiği açıkladı.

NWS Başbakanı Gladys Berejiklian, son birkaç gündeki yangınların yaz sezonunun zor geçeceğini gösterdiğini vurgulayarak "korkunç bir orman yangını sezonunu’’ beklediklerini duyurdu.

Queensland Başbakanı Annastacia Palaszczuk, ise rüzgarların yangınlarla mücadeleyi zorlaştırdığını, tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Avustralya’nın Victoria eyaletinde 7 Şubat 2019’da çıkan orman yangınında 173 kişi hayatını kaybetmiş, 414 kişi de yaralanmıştı. ‘‘Kara Cumartesi’’ olarak adlandırılan yangında, 450 bin hektar orman yok olmuş, 3 bin 500 ev ve iş yeri de yanmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU