Robert F. Kennedy Jr, Jeffrey Epstein'in özel jetiyle iki kez seyahat ettiğini söyledi

Kennedy, Fox News'e seyahatlerin "30 yıl önce yani Jeffrey Epstein'in alçakça olaylarını kimse bilmiyorken" olduğunu söyledi

(Reuters)

Robert F. Kennedy Jr, hükümlü seks suçlusu Jeffrey Epstein'in özel jetiyle iki kez seyahat ettiğini açıkladı.

Başkan adayı, Fox News'a yaptığı röportajında, Epstein'in özel jetinde eşi ve çocuklarıyla birlikte iki kez uçtuğunu söyledi.

Kennedy, "Jeffrey Epstein'in jetine iki kez bindim. 1993'te ve Paskalya'da annemi ziyaret etmek üzere eşim ve iki çocuğumla birlikte Florida'ya gittiğimde binmiştim" dedi.

Eşimin Ghislaine Maxwell'le bir tür arkadaşlığı vardı ve bizi Florida'daki Palm Beach'e götürmeyi teklif ettiler, ben de gittim ve sonra başka bir seferde yine ailemle, sanırım 4 çocuğum ve eşim Mary'le [Richardson Kennedy] birlikte bir hafta sonu fosil avına gitmek için Güney Dakota'daki Rapid City'ye uçtum.

Kennedy, Jesse Watters Primetime programında şunları söyledi:

Ama bunların dışında hiçbir zaman onun jetinde yalnız değildim. Bu konuda başından beri çok dürüst oldum. Bu 1993'te oldu. Yani 30 yıl önceydi, Jeffrey Epstein'in alçakça olaylarını kimse bilmeden çok önceydi ve bu bilgilerin açıklanması gerektiği konusunda sizinle aynı fikirdeyim.

Jeffrey Epstein'e ne olduğu konusunda doğru cevapları almalıyız. Ayrıca Epstein'le bağlantısı olan tüm üst düzey siyasi kişiler de kamuoyuyla paylaşılmalı.

Halk arasında RFK Jr. diye bilinen Kennedy, ABD'nin 35. Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni ve kısa bir süre Demokrat Parti'den adaylığını koymasının ardından 2024 başkanlık seçimlerinde bağımsız aday olarak yarışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bağımsız başkan adayının, Epstein'in uçağında yolcu olarak listelenen birkaç önde gelen kişiden biri olduğu 2021'de tespit edilmişti. Özel jet sık sık misafirleri, sahibinin Karayipler'deki şahsi mekanı Little Saint James'e getirmek için kullanılıyordu.

Reşit olmayan kızları multimilyonere ait çeşitli mülklere getirmek için kullanıldığına dair iddiaların ortaya çıkmasının ardından Epstein'in Boeing 727 model özel jeti, çeşitli medya kuruluşları tarafından "Lolita Ekspresi" diye adlandırılmıştı.

Kennedy'nin sözcüsü kasımda Newsweek'e yaptığı açıklamada "Jeffrey Epstein'in özel uçağıyla bir kez uçtuğunu. Onun da 1993'te Paskalya'da [New York City'den] [Florida'daki] Palm Beach'e RFK Jr'ın annesini ziyarete gitmek için" gerçekleştiğini söyledi.

Sözcü şunları ekledi:

Kennedy'nin eşi Mary ve iki çocuğu da uçaktaydı. Mary, Epstein'in kız arkadaşı Ghislaine Maxwell'i tanıyordu, o da Paskalya için Palm Beach'e gideceklerini öğrendi ve ailesini götürmeyi teklif etti.

Kennedy'nin Fox News'a çıkmasının ardından The Independent'a açıklama yapan bir siyasi kampanya sözcüsü, Kennedy'nin Epstein'in özel uçağıyla iki kez seyahat ettiğini doğruladı.

Mary Richardson Kennedy 2012'de hayatını kaybetti. Kennedy halen Cheryl Hines'le evli.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.the-independent.com/news

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU