Tartışma yaratan aksiyon rekora koşuyor

5 günde 50 milyon dolar hasılat yapan film, sert eleştirilerin odağında

Animal'ın Nisan 2022'de başlanan çekimleri tam bir yıl sonra tamamlanmıştı (IMDb)

Tartışmalı Bollywood filmi Animal, küresel gişede önemli bir dönüm noktasına ulaştı. 

Sandeep Reddy Vanga'nın yönettiği film, bir babayla oğul arasındaki karmaşık aile çatışmasına odaklanıyor. 

5 günde 50 milyon dolar hasılat

Ranbir Kapoor, Anil Kapoor, Bobby Deol ve Rashmika Mandanna'nın başrollerini paylaştığı film, ABD sinemalarında geçen hafta gösterime girdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Collider'ın aktardığına göre Bollywood filmi, gösterime girdiği ilk 5 gün içinde küresel gişede 50 milyon dolar kazanmayı başardı.

Bu toplamın 30 milyon doları Hindistan'dan gelirken, 7 milyon doları da ABD gişesinden yapılan bilet satışlarına dayanıyor.

Gösterime girdiği ilk hafta sonunda 42 milyon dolar hasılat elde eden Animal, bu yıl bir Bollywood yapımının en büyük ikinci açılışına imza atmayı başardı. En büyük açılışıysa 64 milyon dolarla Şahruh Han'ın Jawan filmi yapmıştı.

"Kadın düşmanı" eleştirisi

Animal, küresel gişede etkileyici bir hasılat elde etmesine rağmen eleştirmenlerce beğenilmedi. 

IndieWire, eleştirmenlerin yerden yere vurduğu filmi "söyleyecek hiçbir şeyi olmadan avazı çıktığı kadar bağıran bir drama" diye nitelendirdi.

Animal, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden yalnızca 30 puan alabildi. Aksiyonun izleyicilerden aldığı puansa eleştirmenlerin görüşüne tezat oluşturuyor. Filmin izleyici skoru 100 üzerinden 85. 

Animal'a yönelik olumsuz eleştirilerin büyük bir kısmı, filmin "kadın düşmanı olduğu" ve "toksik erkekliği betimlediği" iddiasından kaynaklanıyor. 

Kana bulanmış 204 dakika

Eleştirmenler, Bollywood filminin "son derece aşağılık bir erkek kahramana fazlasıyla odaklandığını" ve bu süreçte "kadınlara karşı saldırgan olduğunu" iddia ediyor. 

Macera dolu, kana bulanmış 204 dakikasıyla Animal, şovenist erkekleri aksiyon kahramanlarına dönüştürmesiyle eleştiriliyor.


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU