İsrail, müzakereleri genişletmeden önce ateşkes anlaşması kapsamındaki tüm çocuk ve kadınları serbest bıraktırmayı hedefliyor

Times of Israel gazetesi, İsrail'in stratejisiyle ilgili bir yazı yayınladı

Hamas’ın 7 Ekim saldırısında rehin alınan Şaron Kunio- Aloni Kunio (34), 3 yaşındaki ikizleri Yuli ve Emma Kunio ile birlikte serbest bırakıldıktan sonra İsrail'in Petah Tikva şehrindeki Schneider Çocuk Tıp Merkezi'nde. 27 Kasım 2023 tarihinde çekildi (Reuters)

Times of Israel gazetesi, Başbakanlık Ofisi'nden bir yetkilinin, dün (Çarşamba) İsrail'in müzakereleri, erkek ve asker rehinelerle genişletmeden önce Gazze Şeridi'ndeki mevcut ateşkes anlaşması kapsamında tutuklu bulunan tüm çocukların ve sivil kadınların serbest bırakılması için baskı yapacağını söylediğini aktardı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazetede adı açıklanmayan yetkili, “Çocuklar ve kadınlarla ilgili bir anlaşmamız var. Gazze Şeridi'ndeki tüm çocuk ve kadınların isimlerini biliyoruz ve Hamas'ın onların yerini bilmediği ve onları bulmakta zorluk çekeceği yönündeki iddiaları kabul etmiyoruz.” dedi.

Yetkili henüz serbest bırakılmamış kadın ve çocuk rehinelere atıfta bulunarak, İsrail'in "yeni bir anlaşmayı görüşmek üzere 27 kişiyi terk etmeyeceğiz. Eğer Hamas geri kalan tüm kadın ve çocukları serbest bırakırsa, hala orada olan diğer grupları tartışmak için istekli olacağız" ifadelerini kullandı.

Yetkili ayrıca, İsrail'in, tüm Filistinli güvenlik mahkumlarını serbest bırakılarak Gazze'deki tüm rehinelerin serbest bırakılması ve savaşı sona erdirme önerisine ilişkin "Tüm rehineler için tüm mahkumlar" anlamına gelen bir takas anlaşması söylentilerini reddetti ve "Böyle bir olasılığı bilmiyoruz ve böyle bir teklifin varlığına dair şüphelerimiz var" dedi.

Bugün, Filistin İslam Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Seriyyeleri İsrail ile gerçekleştirdiği bir takas anlaşması kapsamında bazı sivil rehineleri serbest bıraktığını açıkladı.

CNN, önümüzdeki çarşamba günü beklenen takasın bir parçası olarak, İsrail ve Gazze Şeridi'nde Hamas tarafından tutulan en az bir Amerikalı vatandaşın serbest bırakılmasının beklediğini bildirdi. CNN,  bu açıklamanın İsrail'in bugün serbest bırakılması planlanan diğer tutsakların isimlerine ulaşmasının ardından geldiğini belirtti.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU