Evlerini kaybeden Ertürk Apartmanı sakinleri Arda Turan’a dava açtı

Sütlüce’de futbolcu Arda Turan’ın yaptırdığı otel inşaatının temel kazma çalışması sırasında evleri çöken Ertürk Apartmanı sakinleri, zararlarının karşılanmadığı gerekçesiyle ünlü futbolcuya ve kardeşi Okan Turan’a tazminat davası açtı

Fotoğraf: AA

İstanbul Sütlüce’de Futbolcu Arda Turan’ın yaptırdığı otel inşaatının temel çalışması sırasında toprak kayması yaşandı.

24 Temmuz 2018'de yaşanan olay sonrasında Ertürk Apartmanı’nda yaşayanlar tahliye edildi. 4 katlı bina kısa süre sonra çöktü.

Evlerini kaybeden Ertürk Apartmanı sakinleri, zararlarının karşılanması için Arda ve kardeşi Okan Turan hakkında dava açtı.

Dava dilekçesinde ‘Ertürk Apartmanı sakinlerinin inşaatı yapan şirket AOT görevlilerine binalarındaki çatlakları gösterdikleri’ ama ‘her türlü ölçümlerin yapıldığı binalardaki ve arazilerdeki fiili değişikliklerin normal olduğu’ şeklinde yanıt aldıkları iddia edildi.

Maddi manevi tazminat talep ettiler

‘Olaydan sonra inşaatın izinlerine ilişkin kuşkular medyaya yansımıştır. Bu hususta da davalı belediyenin kusurlu olduğu çok açıktır” ifadeleri kullanılan dilekçede, evsiz kalan davacıların zor günler yaşadıkları, psikolojik rahatsızlıklar geçirdikleri belirtildi.

İnşaat firmasının evlerini kaybeden apartman sakinleriyle hiç ilgilenmediklerini kendilerine geçmiş olsun dahi demedikleri ileri sürülen dilekçede, her bir apartman sakini için şimdilik 5 bin TL maddi, 100 bin TL manevi tazminat talep edildi. 

 

Independent Türkçe, İHA

DAHA FAZLA HABER OKU