Squid Game'in ikinci sezonunda büyük bir sürpriz yaşanabilir

"İkinci sezonda döneceğine bahse girerim"

Dizide Oh Il-nam'ı O Yeong-su, Seong Gi-hun'uysa Lee Jung-jae canlandırmıştı (Netflix)

Netflix'in sansasyon yaratan dizisi Squid Game, başlangıçta Oyuncu 001'i Oh Il-nam adında masum ve yaşlı bir adam olarak tanıtmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaşlı adam bir şekilde kendini şiddet dolu oyunların ortasında bulmuştu. Squid Game'in ana karakteri Gi-Hun, Oh Il-nam'daki iyiliği görmüş ve hemen onunla arkadaş olmuştu. 

*Buradan sonrası spoiler içerir*

Misket oyununda hayatta kalabilmek için yaşlı adamı kandırıp ölümüne neden olduğundaysa kendi hikayesinin kötü adamı haline gelmişti. 

Ancak Oh Il-nam'ın aslında ölmediği ve sadist oyunların yaratıcısı olduğu, yarışmayı zenginler için eğlence kaynağı olarak yarattığı ortaya çıkmıştı. 

Bu da numara olabilir mi?

Oh Il-nam beyin tümörüne yenik düşmeden önce Gi-Hun'a son kez veda etmek için onu ölüm döşeğine çağırmıştı. Peki bu da numara olabilir miydi?

Bir Squid Game teorisine göre oyunların yaratıcısı Oh Il-nam, hâlâ hayatta olabilir.

Dikkatli bir izleyici, Oh Il-nam'ın Gi Hun'la bahse girdikten birkaç dakika sonra fenalaştığında sağlık monitöründe "SpO2 Sensörü kapalı" ve "EKG Derivasyonu kapalı" yazdığını fark etti.

Teoriye göre bu durum, Gi Hun pencereden dışarı bakmakla meşgulken Oh Il-nam'ın ölü numarası yaptığı anlamına gelebilir. 

Kullanıcı, Reddit'teki paylaşımında şöyle yazdı:

Il-Nam fenalaştığında monitörde "SpO2 Sensörü kapalı" ve "EKG Derivasyonu kapalı" yazdığını fark eden oldu mu? Bu da bana Il-Nam'ın Gi-Hun pencereden dışarı bakarken derivasyonu/sensörü çıkardığını ve ölü taklidi yaptığını düşündürüyor. Bu dizi ayrıntılara o kadar önem veriyor ki bunun dikkatsizlik olduğuna inanmakta zorlanıyorum. Öte yandan monitör İngilizce olduğu için gözden kaçmış olabilir. Il-Nam'ın ikinci sezonda döneceğine bahse girerim.

Eleştirmenlere göre bu teori mantıklı çünkü yaşlı adam, Gi Hun'a diğer insanların acılarından eğlence çıkardığını açıkça itiraf etmiş hatta oyunlarının yoksullara gerçek dünyadaki trajik ve zorlu koşullarından kaçma şansı verdiğini iddia ederek eylemlerini haklı çıkarmaya çalışmıştı.

Rekor kırmıştı

Eylül 2021'de gösterime girmesinin ardından Squid Game, ilk 4 haftada 142 milyon üye hanenin seyretmesiyle, Netflix'te en çok izlenen dizi rekorunu kırmıştı.

Netflix'in Kore dizisi Squid Game'in ikinci sezonu, Haziran 2022'de resmen onaylanmıştı. 

Dizinin yeni sezon çekimlerine 2024'ün yaz aylarında başlanması bekleniyor. 

"Gerçek Squid Game" için geri sayım

Öte yandan 456 gerçek oyuncuyu 4,56 milyon dolarlık para ödülü için karşı karşıya getirecek yarışma programı Squid Game: The Challenge ise 22 Kasım'da Netflix'te gösterime girecek.


Independent Türkçe, DigitalSpy, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU