Marlon Brando’nun oğlu: Babamın Michael Jackson’la ilgili sözleri çarpıtıldı

Miko Brando, “Çocuklara zarar verebilecek biri olduğunu düşünseydi babam asla Michael’la arkadaşlık etmezdi” dedi

Bu yıl yayımlanan Leaving Neverland isimli belgeselde, Jackson'ın istismarına uğradığını iddia eden kişilere odaklanılıyordu (Reuters)

Marlon Brando’nun oğlu Miko, babasının Michael Jackson’ı, ünlü şarkıcının küçük çocuklarla ilişkileri konusunda gözyaşlarına boğduğuna dair haberleri eleştirdi. Miko, babasının sözlerinin cinsel istismarın gerçekleştiğini ima etmek amacıyla “çarpıtıldığını” söyledi.  

Yeni bir podcast’te gün yüzüne çıkan ve Baba (The Godfather) filminin yıldızıyla Jackson arasındaki konuşmayı açıklayan bir belgede Brando’nun şöyle söylediği belirtildi:

‘Arkadaşların kim?’ dedim. ‘Kendi yaş grubumdan kimseyi tanımıyorum. Kendi yaş grubumdan kimseden hoşlanmıyorum’ dedi. ‘Neden?’ diye sordum. ‘Bilmiyorum, bilmiyorum’ diye cevapladı. Hüngür hüngür ağlıyordu… Onu yatıştırmaya çalıştım. Ona elimden geldiğince yardım etmeye çalıştım.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Belgenin devamında Brando'nun, “Bu davranış tarzını sürdürmesiyle çocuklarla arasında bir şeyler geçmiş olabileceği sonucuna varmanın epey mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bana cevap vermedi çünkü izlenimime göre sorularımı yanıtlamaktan korkuyordu” sözlerine yer verildi.

Brando’nun oğlu, söz konusu belgeye cevaben, Los Angeles Times’a bir mektup yazdı. Mektupta, “Michael Jackson’la 27 yıl arkadaşlık ettim ve babam ona hayrandı. Babamın sözlerinin, Michael’ın herhangi birine zarar verdiğini ima etmek için çarpıtılmasından hoşlanmıyorum. (...) Bu yalnızca birilerinin ücretli podcast’ini tanıtmak için yaptığı ucuz bir reklam kampanyası. Çocuklara zarar verebilecek biri olduğunu düşünseydi babam Michael’la asla arkadaşlık etmezdi. Babam, asla Michael hakkında olumsuz bir şeyler ima etmezdi” ifadeleri yer aldı.

Jackson hakkında çocuklara cinsel taciz suçlamasıyla iki defa soruşturma açıldı. 1994’te suçlu bulunmayan şarkıcı 2005’te tekrar yargılanmış ve tüm suçlamalardan beraat etmişti. 

 

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU