8 yaşındaki çocuğun otizmli sınıf arkadaşıyla el ele tutuştuğu fotoğraf internette paylaşım rekoru kırıyor

Çocuklar o zamandan beri "ayrılmaz bir bağ" kurdu

8 yaşındaki iki sınıf arkadaşının el ele tutuştuğu yürekleri ısıtan fotoğraf internette paylaşım rekoru kırarken, iyiliğin gücünü gösteriyor. 

Courtney Moore oğlu Christian'ı okulun ilk günü Wichita, Kansas'taki Minneha Core Knowledge İlköğretim Okulu'na götürdü. Moore daha sonra oğlunu ağlayan bir çocuğun yanında otururken gördü.

Bu durumdan gurur duyan anne oğlunun sınıf arkadaşının elinden tutup onunla okula doğru yürüdüğü esnada fotoğraflarını çekti.

 

 

Moore'un Facebook'ta yayımladığı fotoğraf o günden beri 26 binden fazla kez paylaşıldı ve sonrasında Connor isimli 8 yaşındaki diğer çocuğun otizmli olduğu ortaya çıktı. 

Moore, Facebook'tan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:  

Oğlumla o kadar gurur duyuyorum ki... Üzgün bir çocuğu köşede ağlarken gördü ve onu teselli etmek için yanına gitti, elini tuttu ve birlikte okula girdiler! Böyle sevgi dolu, merhametli bir çocuk yetiştirdiğim için onur duyuyorum! Kocaman bir yüreği var. Okulun ilk günü güzel başladı.

Fotoğraf Connor'ın annesi April Crites'in de dikkatini çekti ve Moore'a ulaşan Crites, Christian'in şefkati için teşekkür etti. 

Crites, Facebook yorumunda, “Oğluna ona çok teşekkür ettiğimi söyle! Destek olduğu o küçük çocuk benim oğlum ve otizmli. Farklı olduğu için zorbalığa uğramasından her gün endişeleniyorum ama oğlunuz resmen yüreğimi ısıttı. Onun gibi çocuklar daha fazla olsaydı böyle şeyler için endişelenmezdim” diye yazdı.

Connor da bu basit davranışın okulun ilk günündeki endişelerini unutturması için yeterli olduğunu düşünüyor. KAKE kanalına konuşan Connor şunları söyledi: 

Bana iyi davrandı. Okulun ilk günüydü ve ağlamaya başladım, sonra bana yardım etti ve mutlu oldum. Beni buldu ve yardım eli uzattı, mutluluk gözyaşları döktüm.

Annelere göre bu güzel davranış iki çocuk arasında kalıcı bir dostluğun başlangıcını gösteriyor. 

KAKE kanalına konuşan Moore, “Gerisi zaten malum, aralarında ayrılmaz bir bağ var” dedi.

“Renklerin, cinsiyetin, engelin hiçbir önemi yok. Sadece nazik olun, kalbinizi açın… Bu dünyada ihtiyacımız olan şey bu" diye konuşan Crites'a göre fotoğraf aynı zamanda nazik bir davranışın fark yaratabileceğini de gösteriyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Özden Öz

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU