Hillary Clinton, Trump iddianamesinden niye memnun olduğunu açıkladı

Hillary Clinton "Eski bir başkanın bu son derece önemli suçlarla itham edilmesi ülkemiz için korkunç bir an" dedi

(AFP)

Hillary Clinton, Donald Trump'ın Georgia'daki muhtemel 4. davası haberine canlı yayında yanıt verirken hissettiği tek "memnuniyeti" açıkladı.

Clinton, pazartesi günü geç saatlerde MSNBC'den Rachel Maddow'a, "Kimsenin memnun olması gerektiğini sanmıyorum" dedi.

Eski bir başkanın bu son derece önemli suçlarla itham edilmesi ülkemiz için korkunç bir an. Tek memnuniyet, sistemin işlemesi olabilir. Adaletin peşinden gidiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Georgia'daki Fulton County'deki büyük jüri, Trump'ın eyaletin 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirme çabalarına dair soruşturma kapsamında hazırlanan iddianameyi mahkemeye sevk etti. İddianamelerle ilgili haberler salı sabahı TSİ 4 civarında yayımlandı.

Trump aleyhine Haraççıların Etkisindeki ve Yolsuzluğa Uğrayan Organizasyonlar Yasası (RICO), sahtecilik yapmak için komplo kurmak, sahte belge sunmak, Kamu Görevlisinin Yeminini İhlal Etmeye Teşvik dahil 13 ağır suçlama bulunuyor.

Ayrıca aralarında Beyaz Saray eski Özel Kalem Müdürü Mark Meadows ve New York eski Belediye Başkanı Rudy Giuliani'nin de bulunduğu, Trump'la ilişkili 18 kişi hakkında da suç duyurusunda bulunuldu.

Trump, gizli belgeleri usulsüz kullanması ve 2020 seçim sonuçlarını tersine çevirme çabaları sebebiyle iki federal iddianameyle karşı karşıya. Trump aleyhine ayrıca New York'ta, Demokratların başkan adayı Clinton'a rakip olduğu 2016 seçimi öncesinde porno yıldızı Stormy Daniels'a yaptığı sus payı ödemeleri nedeniyle de bir iddianame var.

Clinton, Trump'a karşı açılan ceza davalarının ciddiyetinden bahsetti.

Dünya, Georgia davasının ayrıntılarını görmeyi beklerken, eski başkana yönelik çeşitli suçlamalardan bahseden Clinton, "Demokrasimizin kurtuluşunun tam kalbini hedef almış bu kadar çok suçlama yöneltilen eski bir başkanımız olduğu için çok büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Trump, birçok yargı bölgesinde akranlarından oluşan büyük jürilerin oyladığı aleyhindeki ceza davalarına büyük öfke duyuyor. Davaların kendine karşı "seçime müdahale" anlamına geldiğinden temelsiz biçimde yakınan eski başkan, Başkan Joe Biden'ı siyasi rakibini kovuşturmakla suçluyor.

Gittikçe artan yasal sorunlarına rağmen Trump, Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı yarışında hâlâ açık ara önde. Anketlerde diğer tüm adayların önünde yer alan Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'deki rakipleri, eski başkanın karşı karşıya olduğu hukuki tehlikeden büyük ölçüde faydalanamadı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU