Oppenheimer'ın yıldızı, Nolan hayranlarına seslendi: "Boşa heveslenmeyin"

"Son kurgu, Christopher Nolan'ın her filmi için yönetmenin kurgusudur"

47 yaşındaki Murphy, daha önce Nolan'ın Dunkirk ve Başlangıç filmleriyle Batman üçlemesinde rol almıştı (Universal)

Cillian Murphy, Oppenheimer hayranlarına silinmiş sahneler için heveslenmemelerini söyledi. 

Başrol oyuncusu Collider'a verdiği röportajda, Christopher Nolan'ın çok beğenilen filminde silinmiş sahneler ya da yönetmen kurgusu olmayacağını açıkladı.

"Chris Nolan filmlerinde silinmiş sahne yoktur" diyen Murphy, Oppenheimer'ın da istisna olmadığını belirtti.

Bu yüzden onun filmlerinde DVD ekstraları yok çünkü senaryo filmin ta kendisi. Sonunda ne olacağını tam olarak biliyor. Hikayeyi değiştirmek için senaryoyla oynamıyor. Film bu.

Nolan da 2012'de Kara Şövalye Yükseliyor'un (The Dark Knight Rises) tanıtımı sırasında MTV'ye benzer bir açıklamada bulunmuştu.

Bazı şeyleri kağıt üzerinde ayıklamaya çalışıyorum çünkü filmde yer almayacak şeyleri çekmek çok pahalıya mal oluyor. Ayrıca çok fazla zaman ve enerji harcıyor. Neredeyse tüm filmlerimde çok az silinmiş sahne var, bu da DVD izleyicilerini her zaman hayal kırıklığına uğratıyor.

Oppenheimer, gösterime girer girmez Paul Schrader ve Oliver Stone gibi sinemacılar tarafından övgülerle karşılanmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Oscar ödüllü yönetmen Oliver Stone, Oppenheimer'ı üç saat boyunca izlediğini ve Nolan'ın anlatımıyla sarmalandığını söylemişti. Stone, filmin senaryosunu da "çok katmanlı ve büyüleyici" bulduğunu sözlerine eklemişti. 

Schrader ise, "Nolan hayranı değilim ama bu yıl sinemalarda tek bir film izleyecekseniz o da Oppenheimer olmalı" demiş ve sözlerini şöyle tamamlamıştı:

Bu yüzyılın en iyi, en önemli filmi.

Nolan'ın senaryosu, Murphy tarafından canlandırılan atom bombası bilimcisi J. Robert Oppenheimer'ın bakış açısından birinci şahıs olarak yazılmıştı. 

Nolan senaryo yazma taktiğiyle ilgili, "Bunu daha önce kimse yaptı mı bilmiyorum" demişti.

Asıl mesele şu ki, filmin büyük bölümünü oluşturan renkli sekanslarda her şey Oppenheimer'ın bakış açısından anlatılıyor. Kelimenin tam anlamıyla onun gözünden bakıyorsunuz.


Independent Türkçe, Indiewire, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU