Simpsonlar'ın son tahmini Elon Musk'a uzandı: "Vay canına, gerçekten de yapmışlar"

Bir kullanıcı Musk ve Milhouse'un babası arasındaki şaşırtıcı benzerliği fark etti

Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan Simpson ailesinin hikayesini anlatan dizi, 1989'dan bu yana yayımlanıyor (AP/FX/Twitter)

Uzun soluklu animasyon dizisi Simpsonlar'ın (The Simpsons) doğru tahminlerde bulundukları herkes tarafından biliniyor. Hayranları, dizinin dünya gündemine yansıyan pek çok olayı öngördüğünü her fırsatta vurguluyor. 

Uzun soluklu animasyon dizisinin tahmin ettiği olaylar görmezden gelinemeyecek kadar spesifik olabiliyor. Bu örneklerden biri geçtiğimiz günlerde yaşandı. 

Tesla yatak benzerliği

Tesla ve SpaceX'ten ilham alan orijinal sanat eserleri tasarlayan ve Elon Musk'ın da takip ettiği @imPenny2x adlı Twitter kullanıcısı, önceki gün "Bu Tesla yatağını içinizdeki çocuk için tasarladım" yazarak kırmızı Tesla şeklindeki yatak dizaynını paylaştı. 

Simpsonlar'ın 8. sezon 6. bölümünde de, Milhouse'un babası Kirk Van Houten, evindeki otomobil şeklindeki yatağı gösteriyordu. Bir Twitter kullanıcısı, bu benzerliğe dikkat çekerken hayretler içinde kaldığını söylemeyi de ihmal etmedi.

Kullanıcı, tweet'inde Simpsonlar bölümünden bir ekran görüntüsü paylaştı ve yatak maketini de alıntılayarak iki görüntüyü karşılaştırdı: 

Vay canına, gerçekten de yapmışlar.

Simpsonlar'ın tahminlerinde ne kadar spesifik olabildiğinin bir örneği Nisan 2023'te yaşandı. Dizinin hayranları, 1994 tarihli 5. sezon'daki "Lisa, Malibu Stacy'ye Karşı" adlı bölüme dikkat çekmişti.

Yerel haber sunucusunun yeni bir Malibu Stacy bebeğinin piyasaya sürülmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdiği sahnede, ABD Başkanı'nın cinayetten tutuklandığından neredeyse hiç bahsedilmiyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

34 sezon boyunca aralıksız devam eden Simpsonlar'ın hayranları bu durumu, gösterime girmeden viral olan Barbie'nin afişlerinin yayımlanmasının, Donald Trump'ın gözaltına alınmasıyla aynı güne denk gelmesine benzetti.

Davut heykeli tartışması

Bundan kısa süre önce sevilen animasyonun, Davut heykeli tartışmasını da öngördüğü ileri sürülmüştü. Dizinin hayranları Simpsonlar'ın, İtalyan sanatçı Michelangelo'nun heykeli Davut'la ilgili tartışmayı seneler önce işlediği savunmuştu.

ABD'deki Tallahassee Classical School'da veliler, heykelin pornografik olduğu şikayetiyle müdürü işinden etmişti. Hope Carrasquilla adlı müdür, yasa gereği okulun 6. sınıf öğrencilerine Rönesans sanatı dersleri vermesi gerektiğini açıklamıştı. Carrasquilla üç velinin, Davut heykeli hakkında bölümler içeren dersle ilgili şikayette bulunduğunu söylemişti.

Simpsonlar'ın 1990'da yayımlanan bölümündeyse Marge Simpson, "Itchy & Scratchy" adlı çizgi filmin yaratıcılarına yapımdan şiddet öğelerini kaldırmalarını istemiş ve akvisitlerden oluşan bir örgüt kurmuştu. Örgüt üyeleri Simpsonlar'ın yaşadığı Springfield'a gelen Davut heykeline karşı bir imza kampanyası başlatılmasını istemişti. 

Twitter'da bir kullanıcı "Normalde 'Simpsonlar geleceği tahmin etti' şeyleriyle pek ilgilenmem ama bu tam isabet" ifadesini kullanmıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, NME

DAHA FAZLA HABER OKU