Threads furyası: Twitter'ın rakiplerinin toplamına şimdiden fark attı

Twitter'ın rakibi, sadece 12 saatte Donald Trump'ın Truth Social'ının 10 katı kadar kullanıcıya ulaştı

(Reuters)

Mark Zuckerberg'ün Threads uygulaması piyasaya sürülmesinden sonraki birkaç saat içinde Twitter'ın ana rakibi haline geldi ve diğer tüm rakiplerinin toplamından üç kat fazla kullanıcı çekti.

Facebook ve Instagram'ı da kontrol eden ana şirket Meta'nın son uygulamasına perşembe günü piyasaya sürülmesinden itibaren 12 saat içinde 22 milyon kişi kaydoldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Metin tabanlı sosyal medya uygulaması, geçen yıl Elon Musk'ın devralmasından bu yana sorunlar ve tartışmalarla zarar gören Twitter'a bir alternatif sunmak için tasarlandı.

Donald Trump'ın Truth Social'ı da dahil Twitter'ın diğer rakipleri, henüz kendilerini bu alanda ciddi rakipler haline getirecek kritik bir kitleye ulaşamadı. Eski ABD Başkanı'nın uygulaması yaklaşık 2 milyon aktif aylık kullanıcıya sahipken Bluesky, Mastodon, Parler ve Tribel'ın toplam kullanıcı sayısı yaklaşık 4,5 milyon.

Twitter'ın Threads'in ilk günde ulaştığı kullanıcı sayısına ulaşması neredeyse üç yıl sürmüştü fakat Musk'ın uygulaması hâlâ 10 kattan daha fazla aktif kullanıcıya sahip.
 


Threads kullanıcı sayısındaki artışla tüm zamanların en hızlı büyüyen uygulaması olma yolunda. Başka hiçbir uygulamaya piyasaya sürüldüğü günde bu kadar çok kullanıcı kaydolmadı. Threads'i ilk benimseyenler arasında şarkıcı Jennifer Lopez, NFL yıldızı Tom Brady ve maceracı Bear Grylls yer alıyor.

Bu başarıya rağmen, yılın ilk yarısında aylık aktif kullanıcı sayısı tahminen 330 milyon olan Twitter'ın kullanıcı sayısından çok uzak.

Yeni Threads kullanıcılarının kaçının halihazırda Twitter kullanıcısı olduğu ve eğer Musk'ın platformunu düzenli kullanıyorlarsa, temelli geçiş yapıp yapmayacakları belirsiz.
 


Kimi analistler, bazı kullanıcıların Twitter'dan duyduğu memnuniyetsizliğin arttığı bir döneme gelmesi sebebiyle Threads'in en fazla kullanılan metin tabanlı sosyal medya uygulaması haline gelme potansiyeli taşıdığına inanıyor.

Danışmanlık firması Battenhall'ın CEO'su Drew Benvie, "Threads, Twitter'ın katili olmaya aday görünüyor ve Elon Musk'ın talihsiz sosyal ağı için olabilecek en kötü zamanda geliyor" dedi.

Twitter'ın uzun zamandır beklenen alternatifi, Instagram'ın 2 milyar kullanıcısına Twitter'ın eskiden çok iyi sunduğu sosyal medya deneyimini daha güvenilir ve kullanışlı bir biçimde sunacak. Ancak Twitter'ın her zamankinden daha güvenilmez, maliyetli ve tehlikeli hale gelmesiyle, kullanıcıların parmaklarıyla oy kullanacağı beklentisindeyim.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU