The Truman Show'un senaristinden "devam dizisi" açıklaması

"Bir müzikal ya da dizi yapmaktan bahsediliyor"

Peter Weir'in En İyi Yönetmen dalında Oscar adaylığı kazandığı film, Jim Carrey'ye de Altın Küre kazandırmıştı (Paramount Pictures)

Başrolünde Jim Carrey'nin yer aldığı The Truman Show, trajik ama bir o kadar da büyüleyici bir hikaye anlatıyordu. Peter Weir'in yönettiği ve Carrey'ye Laura Linney, Ed Harris ve Natascha McElhone'un eşlik ettiği film üç dalda Oscar adaylığı kazanmıştı.

Gerçek bir sette yaşayan ve etrafındaki insanların şovun oyuncuları olarak görev yaptığından habersiz bir adamın hayatını anlatan 1998 yapımı film, eleştirmenleri hayran bırakmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmde, dünyaya geldiği ilk günden beri yaşamak zorunda bırakıldığı korkunç yalanı öğrenen Truman, son selamını verdikten sonra bu dünyayı terk etmeye karar veriyordu.

The Truman Show'un yazarı Andrew Niccol, Truman gökyüzüne doğru yürüdükten sonra yaşananlara odaklanan bir televizyon dizisi yapmak istediğini açıkladı.

Filmin sonunda Truman'ın Seahaven Adası'ndan ayrılmasının ardından neler olduğu gizemini koruyor ama filmin ödüllü senaristine göre izleyiciler çok yakında bunu öğrenebilir.

Oscar adayı yazar, Screen Rant'a verdiği röportajda, 25. yıldönümünü kutlayan klasikleşmiş film hakkında konuştu. Reality şov tüketiminin her zamankinden daha yaygın olduğu günümüzde Yeni Zelandalı senarist, filmin devamına ilişkin fikrini açıkladı: 

İster inanın ister inanmayın bir müzikal ya da bir dizi yapmaktan bahsediliyor. Farklı bir sanat formu olduğunda, bunun orijinalinden bir şey götürdüğünü düşünmüyorum.

Kült filmin dizi versiyonunda, Truman gökyüzünde yürüdükten sonra olacakları görmenin eğlenceli olabileceğini düşündüğünü söyleyen 59 yaşındaki sinemacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

Birden fazla kanalı olan ve hepsinde de dizide doğan birinin başrolde olduğu bir ağ olacağını hayal ediyorum.

Niccol filme Truman'ın hikayesinden tamamen uzaklaşarak devam etmeyi planlıyor. Ancak ünlü senaristin fikrinin hayata geçip geçmeyeceğine dair şimdilik resmi bir açıklama bulunmuyor.


Independent Türkçe, Collider, ScreenRant
 

DAHA FAZLA HABER OKU