Studio Ghibli, Hayao Miyazaki'nin son filmine dair bilgileri sır gibi saklıyor

Animasyon stüdyosunun baş yapımcısı, ismi açıklanmayan bir Amerikan filmini, sinemaseverlere "filmde olan biten her şeyi" anlatan fragmanlar yayımladığı için eleştirdi

Studio Ghibli’nin son filmi Aya and the Witch'te 82 yaşındaki Miyazaki, oğlu Goro'yla birlikte çalışmıştı (AP) 

Japon şirket Studio Ghibli, kurucu ortağı ve animatör Hayao Miyazaki'nin son filmi How Do You Live? (Nasıl Yaşıyorsun?) için herhangi bir reklam veya fragman yayımlamayacağını açıkladı.

14 Temmuz'da gösterime girecek olan film, ülkenin yıllardır en çok beklenen filmlerinden biri ve Ruhların Kaçışı (Spirited Away), Prenses Mononoke (Princess Mononoke) ve Komşum Totoro (My Neighbour Totoro) gibi animasyon klasiklerinin de dahi yaratıcısı için dokunaklı bir veda işlevi görmesi bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

How Do You Live?, genel hatlarıyla Japon yazar Genzaburo Yoshino'nun 1937 tarihli aynı adlı romanından esinleniyor. Film, babası küçükken ölen genç bir çocuğun ergenliğe giriş öyküsünü konu alıyor.

Studio Ghibli bugüne kadar proje hakkında çok az ayrıntı verdi ve film vizyona girmeden önce fragman yayımlamayı planlamıyor.

Ghibli'nin baş yapımcısı Toshio Suzuki, geçen hafta Japon dergisi Bungei Shunji'ye verdiği röportajda, stüdyonun film vizyona girene kadar sessizliğini koruyacağını doğruladı.

ap_9058630z.jpg
Studio Ghibli'den daha önce yapılan açıklamada Miyazaki’nin filminde bir dakika için bir ay çalışmak gerektiği ifade edilmişti (AP)


"Şirket faaliyetlerinin bir parçası olarak, Ghibli yıllarca insanların filmlerimizi izlemeye gelmesini istedi. Bu yüzden bunun üzerine düşündük ve bu yolda birçok farklı şey yaptık ama bu sefer 'Eh, bunu yapmamıza gerek yok' dedik" dedi.

Daha önce yaptığınız  şeyi tekrar tekrar yapmaktan sıkılıyorsunuz. Bu yüzden farklı bir şey yapmak istedik.

Suzuki ayrıca Miyazaki'nin yaklaşımını Hollywood'un pazarlama stratejileriyle karşılaştırdı.

"Bu yaz (How Do You Live?'le) aynı zamanlarda vizyona girecek bir Amerikan filmi var, (ah, neredeyse adını yüksek sesle söylüyordum).

Onun için üç fragman yaptılar ve teker teker yayımladılar. Üçünü de izlerseniz, o filmde olup bitecek her şeyi öğrenirsiniz. Peki sinemaseverler bu konuda ne düşünüyor? Tüm fragmanları gördükten sonra filmi gerçekten izlemek istemeyecek insanlar olmalı. Ben de bunun tersini yapmak istedim.

Miyazaki'nin filmi Prenses Mononoke, Yılın Filmi dalında Japonya Akademi Ödülü'nü kazanan ilk animasyon filmiydi.

2001 yapımı Ruhların Kaçışı da, Japon tarihinin en yüksek hasılat yapan filmi oldu ve En İyi Animasyon Filmi dalında Akademi Ödülü kazandı.

How Do You Live?'in ABD ve Birleşik Krallık'taki vizyon tarihleri henüz açıklanmadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU