Oasis'in kaderi İstanbul'da belirlenecek: Efsane grup yeniden bir araya gelebilir

10 Haziran'da Manchester City ile Inter arasında oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali, ünlü rock grubu Oasis'in akıbetini belirleyecek

Noel Gallagher, 100 milyon sterlin karşılığında Oasis'in tekrar bir araya gelmesini kabul edebileceğini ileri sürmüştü (Reuters)

Dünyaca ünlü rock grubu Oasis, dağılmasından yıllar sonra yeniden bir araya gelebilir. 

1991'de Britanya'nın Manchester kentinde kurulan Oasis, 1994'te yayımladığı ilk albümleri Definitely Maybe'yle büyük bir başarıya imza atmıştı. (What's the Story?) Morning Glory adlı ikinci albümle ünlerini Britanya dışına taşıyarak dünyayı kasıp kavuran grup, sayısız hit şarkı ve konserin ardından 2009'da yollarını ayırmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Paris'teki Rock en Seine Festivali'nde sahne arkasında Noel ve Liam Gallagher arasında çıkan büyük tartışma, Oasis'in sonunu getirmişti.

Gallagher Kardeşler arasındaki husumet, Oasis'in dağılmasından sonra da devam etti ve ikili kamuoyu önünde pek çok kez birbirine hakaret dolu ihtamlarda bulundu. 

İkili yıllar içinde birbirine karşı sert yorumlar yapmaya devam etti. Ancak Britanya gazetesi The Sun'ın iddiasına göre müzisyen kardeşler, kamuoyu önündeki atışmalarını çıtayı yükseltmekten hoşlandıkları için sürdürüyor.

Gazetenin iddiasına göre Noel ve Liam Gallagher, koyu taraftarı oldukları Manchester City'nin evi Etihad Stadyumu'nda yeniden bir araya gelebilir.

The Sun'ın haberine göre grubun 2025'te yeniden bir araya gelebileceğine dair söylentiler var ve mekan seçenekleri arasında stadyum öne çıkıyor.

Gazeteye konuşan bir kaynak şunları söyledi: 

Liam futbolu çok seviyor ve grubu en sevdiği stadyumda yeniden bir araya getirmek gerçekleşecek bir rüya olur. Henüz çok erken ve önerilen tarihler çok uzak ancak tüm üyeler bunu yapmayı kabul ederse, müzik tarihi yazılacak.

Bu iddia, grubun solisti Liam Gallagher'ın, hayranlarına Manchester City'nin Şampiyonlar Ligi'ni kazanması halinde kardeşi Noel ve Oasis'le yeniden bir araya geleceğini söylemesinin ardından geldi.

Ancak Noel Gallagher, kardeşinin Oasis'in yeniden bir araya gelmesini gerçekten istemediğinde ısrar ederken onu "saçmalamakla" suçladı.

Premier Lig şampiyonu Manchester City, 10 Haziran'da İstanbul'daki Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İtalya'nın Inter takımıyla karşılaşacak. 
 

Independent Türkçe, The Sun, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU