Bakan Kurum: Yanan ormanlar imara açılmayacak

Muğla’nın Bodrum ilçesinde denetimlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 8 projede toplam bin 611 konut ile 4 otel inşaatının imara aykırılıklar nedeniyle durdurulduğunu söyledi, Kurum proje sahiplerine 1 ay süre verdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum / Fotoğraf: AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Muğla’nın Bodrum ilçesinde denetimlerde bulundu.

Konuşmasına İzmir ve Muğla’da çıkan yangınlarla başlayan Kurum, yanan ormanların imara açılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Bodrum ilçesindeki kıyı ve koylardaki yapılaşmayı incelediklerini belirten Bakan Kurum, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da kaçak yapılara izin vermeyeceğiz” dedi.

"8 projede toplamda bin 611 konut ile 4 otel mühürlendi"

100’ü aşkın denetim görevlisiyle imara ve imar planına aykırılıkları tespit ettiklerini kaydeden Çevre ve Şehircilik Bakanı, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

Bodrum Yalıkavak’ta 75 adet villa ve kıyı yapılarında bulunan proje, ruhsata aykırılıklar nedeniyle  mühürlenmiş ve durdurulmuştur. Yine Bodrum Gündoğan’da 90 odalı otel, 330 adet konut yapısı kıyılaırndaki yapılarla birlikte bu inşaat da imara aykırılıklar sebebiyle durdurulmuştur. Bodrum Gölköy’de 116 adet konut ve kıyı yapıları inşaatı, imara aykırılık nedeniyle durdurulmuştur. Ylaıkavak’ta 350 adet konut, otel ve kıyı yapı inşaatı, imara ve ruhsata aykırılık nedeniyle durdurulmuştur. Türkbükü’nde bin 611 konut, 4 otel inşaatı durduruldu. 70 adet konut ve proje durdurulmuştur. Gümbet’te  131 adet konut, Yalıçiftlik’te 400 adet villa ve otel yapısı, imara aykırılıklar nedeniyle durdurulmuştur. 8 projede toplamda bin 611 konut ile 4 otel mühürlendi.

Murat Kurum, imara aykırılıkların giderilmesi için 1 ay süre verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Sosyal medyanın gücüne de değinen Bakan Kurum, "Çok konuşulan otelin (The Bo Viera) de inşaatını durdurduk. Tüm ülkemizdeki korunan alan miktarını yüzde 17'ye getireceğiz" dedi. 

 

The Bo Viera Bodrum Twitter.jpg
Kaçak yapılaşma nedeniyle sosyla medyanın gündemindeki The Bo Viera Bodrum projesi / fotoğraf: Twitter

 

 

Konuşmasında sıfır atık projesinin önemine de değinen Kurum, balık çiftliklerine ilişkin denetimlerin sürdüğünü ve denizlerdeki kirliliği azaltmak için çalıştıklarını da belirtti.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU