Dünyanın en yaşlı köpeği, 31'ine girdi

Sahibi, Bobi'nin nasıl bu kadar uzun yaşadığını anlattı

Bekçi köpeği olarak kabul edilen Rafeiro do Alentejo ırkının ortalama yaşam süresi 12 ila 14 yıl (AFP)

Dünyanın en yaşlı köpeği unvanına sahip olan Bobi, 31 yaşına geldi. Guinness Dünya Rekorları, 11 Mayıs 1992'de dünyaya gelen Bobi için Portekiz'in güneyinde yer alan Conqueiros köyündeki evinde cumartesi doğum günü partisi düzenleneceğini açıkladı.

Rafeiro do Alentejo ırkı hayvan, yaşayan en yaşlı köpek unvanını ABD'deki 23 yaşındaki Spike'tan şubatta almıştı. Bobi'nin gelmiş geçmiş en yaşlı köpek olduğu da duyurulmuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bütün hayatını Costa ailesiyle geçiren köpeğin yaşı, doğumunun ardından kayıt olduğu Leiria Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri tarafından teyit edilmişti

Köpeğin sahibi Leonel Costa, 31 yaşındaki Bobi için cumartesi düzenlenecek etkinliğe çoğu yurtdışından 100'ü aşkın misafirin katılacağını söyledi. Costa, Bobi'nin hayatının şubattaki açıklamanın ardından çok hareketli geçtiğini belirtti:

Birçok gazeteci temasa geçti. Dünyanın dört bir tarafından insanlar Bobi'yle fotoğraf çektirmek için geldiler.

Costa, yaşlı Bobi'nin bu kadar çok ziyaretçiye rağmen sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı:

Onun için kolay olmadı. Sağlığı biraz kötüleşmişti ama şimdi daha iyi.

Costa, Bobi'nin uzun ömürlü olmasının nedenlerinden biri olarak huzurlu bir ortamda yaşamasını gösterdi. Hiçbir zaman tasma ya da zincir takılmayan Bobi, evinin yanındaki ormanda istediği gibi dolaşabiliyor. Köpek ayrıca çok saydıa farklı hayvanla birlikte büyüdü ve bu yüzden hiç yalnız kalmadı.

Sahibi, Bobi'nin artık yürümekte zorlandığını, gözlerinin bozulduğunu ve yaşlı insanlar gibi çok uyuduğunu da sözlerine ekledi.


 

Independent Türkçe, Guinness Dünya Rekorları, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU