İskoç adası 3,7 milyon liradan satışa çıktı

Bu pitoresk adada uygarlığın izleri yok ve muhtemelen öyle de kalması gerekecek

Özel bir ada olan göz alıcı ve ıssız Barlocco, 150 bin sterline satılık (Galbraith)

İskoçya'nın batı kıyısı açıklarındaki Barlocco Adası, minimum 150 bin sterlin (3 milyon 670 bin TL) fiyatla satılık. Dünyanın dört bir yanından alıcılar, adanın uzak ve çetin oluşunun cazibesine kapılmış durumda.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yaklaşık 100 dönüm büyüklüğündeki ada neredeyse tamamen ıssız ve üzerinde bina yok. İnternetteki ilana göre adada insan elinden çıkma tek yapı, hayvancılığa uygun bir taşkın göleti.

Adanın vaat ettiği şeyler arasında İskoç kıyı şeridinin göz alıcı manzarası, çakıllı bir plaj ve keyfini sürebileceğiniz bozulmamış bir doğal ortam bulunuyor. İnsanlar adaya gelgitin düşük olduğu zamanlarda yürüyerek ya da ATV'yle, diğer zamanlardaysa tekneyle ulaşabiliyor.

Bu nitelikler, bozulmamış bir doğa parçasına sahip olmanın romantizmine kapılan, dünyanın dört bir yanından 50'den fazla alıcı adayını cezbetti.

Mülkün satışıyla ilgilenen emlakçı David Corrie, The New York Times'a gönderdiği e-postada bu düzeyde bir ilginin kendisini şaşırtmadığını söyledi.

Bunlar genellikle tarihi çiftlikler veya arsalarda bulunan ve muhtemelen artık kullanılmayan mülkler. Dünya çapında arazi kullanımının değişmesine ve insanların toprakla yeniden bağ kurmak istemesine odaklanılması, bu tür mülklerin yeni bir pazar yarattığı ve bu pazarda değer bulduğu anlamına geliyor.

Corrie, "Burası İskoçya'nın en güzel manzaralarından bazılarına, doğal kıyı şeridine ve geniş ormanlara sahip ve nüfus yoğunluğu çok düşük olan, genellikle gözden kaçırılan bir bölge" dedi.

Güneye bakan yaklaşık 160 kilometrelik bir sahil şeridine sahip bölge, yüzyıllardır eşsiz bir manzara ve doğal ışığa sahip bir yer olarak tanınıyor. 19. ve 20. yüzyıllarda birçok sanatçıyı bölgeye çeken de bu özelliği oldu.

 

İskoç Adası

Barlocco Adası, çakıl taşlı bir plaj da dahil güzel manzaralar ve bozulmamış bir doğa vaat ediyor (Galbraith)

 

Corrie'ye göre, yine firmasının ilgilendiği yakınlardaki Little Ross Adası'nın satışı "şu anda deneyimlediklerine benzer bir modelde" ilerlemiş ve "büyük miktarda ilgi çekmişti."

Corrie, adaya hafta boyunca daha fazla teklif gelmesini bekliyor. Alıcı adayları mühürlü teklifler yoluyla en iyi fiyatlarını verecek.

Adaya sahip olma gururuna erişen kim olursa olsun, muhtemelen adada pek fazla değişiklik yapamayacak.
 

İskoç Adası1

100 dönümlük el değmemiş ada, güneşin altında (Galbraith)


Kayalık çıkıntı, kumul otlakları ve büyük deniz kuşu kolonilerini içeren bozulmamış doğal ortamıyla dikkat çeken Borgue Sahili Özel Bilimsel İlgi Alanı içinde yer alıyor.

Hükümet yönergeleri, bu özel sahaları "ulusal olarak önemli doğal alanlar" diye tanımlıyor. Bu alanlarda imar katı şekilde sınırlandırılmış durumda.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU