Kemal Kılıçdaroğlu: Birinci turda bu iş bitecek, seçimin kaderini gençler belirleyecek

Sözcü TV'ye konuk olan Kemal Kılıçdaroğlu; seçimin birinci turda sonuçlanacağını söyledi

Kaynak: Sözcü TV

Kılıçdaroğlu "Seçim ikinci tura kalmaz. Birinci turda sonuçlanır. Birinci turda bu iş bitecek. Çünkü ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Seçimin kaderini belirleyecek olan gençler, biz değiliz. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidecek, oy kullanacak. Bu gençler var olan düzenden şikayetçiler. Memnun değiller. Bütün mesele gençlerin sandığa gitmesi ve oy kullanması" diye konuştu.

300 milyar doların kaynağı

Sözcü TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, "Beş yıl içinde 300 milyar dolar gelecek" sözlerine açıklık getirdi ve paranın kaynağına dair şu bilgileri verdi:

"Temiz para gelecek. Öyle uyuşturucu baronlarının paraları değil. Kirli para değil. Kirli parayı bunlar getirdiler. 11 kez kanun çıkardılar. Parayı getiren adam hakkında, kirliyse, ‘kovuşturma-soruşturma açılamayacak' diye de düzenleme yaptılar.

Ben Londra'ya gittim. Temiz para var, fonlar var, fonlarla görüştüm. ‘Eğer siz demokratikleşirseniz, can ve mal güvenliği olursa, adalet olursa, hukukun üstünlüğü olursa, haksızlıkla karşılaştığımızda hakkımızı alabilirsek biz geliriz Türkiye'de yatırım yaparız' dediler. 300 milyar dolar 5 yıl içinde Türkiye'ye gelecek ve yatırım yapılacak. Yatırım alanlarını da belirledik. Bunu da sosyal medyada paylaştım."

"Seçim sandıkalrıyla geniş önlem aldık"

Seçim güvenliğiyle de ilgili konuşan Kılıçdaroğlu Anadolu Ajansı ve Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini söyledi:

"Biz Anadolu Ajansı'na da güvenmiyoruz. Malum İstanbul seçimlerinde bazı verileri vermemeye başladılar. Yüksek Seçim Kurulu durdu, verileri vermiyor. Ama bizim arkadaşlarımızın her birisinde, sandık görevlisinde, tutanaklar vardı elinde ve biz kazanacağımızı biliyorduk.

Şunu rahat bir şekilde söyleyebilirim: Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir siyasal parti seçim sandıklarıyla ilgili bu kadar geniş ve güvenli bir önlem aldı.

Ayrıca seçim gecesinin nasıl olacağıyla da ilgili bir çalışma var. Sağ olsun özellikle büyük kentlerdeki barolar her bir okula bir gönüllü avukat görevlendirdiler.

O avukatlar da bir sorun çıktığı zaman hemen arkadaşlarımızı arayacaklar ve olaya müdahil olacak. Tutanaklarda bir olumsuzluk varsa muhalefet şerhlerini süratli bir şekilde yazacaklar."

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU