Kılıçdaroğlu'ndan gençlere: Hakkınızı kimseye yedirmeyeceğim

"5'li çeteler diyor ki; acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız. Bu adam Cumhurbaşkanı olmasın. Ve bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. İnanmayın."

Fotoğraf: CHP

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar mitinginde yurttaşlara hitap etti.

Konuşmasında Afyonkarahisar'da ilk oylarını kullanacak gençlerin sayısının 42 bin 360 olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu "Şimdi gençler demokrasiden, adaletten, haktan yana mısınız? O zaman sizden bir söz istiyorum. Sandığa gidip oy kullanacaksınız. Benim de size bir sözüm var; başınızı asla öne eğdirmeyeceğim. Sizin de hayallerinizi yerine getireceğim. Sizin hakkınızı kimseye yedirmeyeceğim" diye konuştu.

 

"Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Devlet taşeron çalıştırmaz, kadrolu işçi ve memur çalıştırır. Sözleşmeli öğretmen çalıştırmaz, kadrolu öğretmen çalıştırır. Ne dedik, Bay Kemal geliyor! Kimse unutmasın, bütün hepsini çözeceğiz.

Şeker fabrikalarını sattılar. Geleceğim, o şeker fabrikasını alacağız ve yeniden Afyonluların hizmetine sunacağız. Özelleştirmeden sonra, 34 yıl sonra Türkiye dışarıdan şeker ithal etti.

Size geldiler söylediler hızlı tren getiriyoruz. 2013'te temeli attılar, 2018'de bitecek dediler, şimdi de 2025'te bitecek dediler. Halkı aldatanlara oy verecek misiniz?

"Londra'ya kaçırdıkları parayı son kuruşuna kadar getireceğim"

Londra ziyareti sırasında AK Parti'ye yakın isimlerin lüks hayatlarını gördüğünü ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gittiler New York'a 35 katlı gökdelenler yaptılar. Sanıyorlar ki; Bay Kemal bunları görmeyecek. Gökdelenin önünde konuştum. O gökdelene harcanan paraları; Londra'ya kaçırdıkları parayı son kuruşuna kadar getireceğim. Bu millete vereceğim" dedi.

Kılıçdaroğlu şu ifadelerle devam etti:

Sanıyorlar ki Bay Kemal bunları görmeyecek. 5'li çeteler diyor ki; acaba Kılıçdaroğlu'nun ayağını nasıl kaydırırız. Bu adam Cumhurbaşkanı olmasın. Ve bunun için her türlü iftiraları atıyorlar. İnanmayın. Bir özelliğimi söyleyeyim; kul hakkı yemem, yedirmem. Benim öyle Saraylarda oturmak gibi bir derdim de yok

Karamollaoğlu: Yuhlamakla sistem değişmiyor ama oylarınızla bu sistem mutlaka değişecek

Kılıçdaroğlu'nun mitingine Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da katıldı.

Konuşma yapan Karamollaoğlu, “'Doğru zaman doğru adam' diyorlar, çok da doğru söylüyorlar. Doğru zamanda doğru adama ihtiyaç var ama bugünkü adama değil. Bu sistemin kurucusu olan arkadaşlar tek adam rejimini zorla dayattılar, biz bugün bu dayatmanın bedelini ödüyoruz. Buradan kurtulmak mecburiyetindeyiz. Bu sistem yuhlanacak bir sistem değil, değiştirilmesi icap eden bir sitem. Mayıs ayında seçime gittiğimizde ‘yuh’ yerine bu sistemi değiştirecek oyları siz vereceksiniz. Yuhlamakla sistem değişmiyor ama oylarınızla bu sistem mutlaka değişecek” dedi.

Uysal: Sayın Erdoğan; PKK, FETÖ ve Hizbullah'ın partisi ile işbirliği yapma imtiyazına sahip, onlar kendinde böyle bir hakkı görüyor

Uysal yaptığı konuşmada “Sayın Erdoğan, PKK ile iş birliği yapma imtiyazına sahip. FETÖ ile iş birliği yapma imtiyazına sahip. Şimdi, bu yetmedi; Gaffar Okkan’ı şehit eden Hizbullah’ın partisi ile iş birliği yapma imtiyazına sahip. Onlar kendinde böyle bir hakkı görüyor. Ama milletimiz bu hakkı görüyor mu? İşte 14 Mayıs’ta bunun kararını vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU