Kulübe en çok transfer geliri sağlayan Simeone oldu, Jorge Jesus da listede

Kulüplere transferden en çok gelir sağlayan teknik direktörler belli oldu. Diego Simeone, futbol tarihinde 1 milyar euro barajını aşan ilk teknik direktör oldu. Fenerbahçe TD Jesus, 762 milyon euro ile yedinci sırada

Futbolun en önemli unsurlarından teknik direktörler, sadece kulübede yaptıklarıyla değil parlattıkları oyuncularla da dikkat çekiyor.

Football Benchmark, 2000-01 sezonundan bu yana çalıştıkları kulüplere en çok transfer geliri kazandıran 15 teknik direktörü sıraladı.

Atletico Madrid'de görev alan Diego Simeone başarısıyla ilk sırada yer alırken ikinci sırada Leonardo Jardim yer aldı.

Kulübe en çok para kazandıran teknik direktörler arasında kariyerini Türkiye'de sürdüren Jorge Jesus'un yanı sıra uzun yıllardır kulüp çalıştırmayan Arsene Wenger'in de yer alması dikkat çekti.

Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Rafael Benitez, Pep guardiola da en çok gelir yaratan teknik adamlar arasında bulunuyor.

 

Simeone-Reuters1.jpg
Diego Simeone / Fotoğraf: Reuters

 

Simeone'den tarihi başarı: 1 milyar euro barajını aştı

Uzun yıllardır Atletico Madrid'de görev alan Arjantinli teknik direktör Diego Simeone, kulübe kazandırdığı rakamlarla rekor kırdı.

Kariyeri boyunca altı kulüpte çalışan Simeone, 2011'de göreve geldiği Atletico Madrid'de bugüne kadar aralıksız görev aldı. 

Simeone tedrisatında geçen 12 yıllık süreçte 90 oyuncu satılırken, İspanyol kulübünün transferlerden kazandığı para 1 milyar 48 milyon euroyu buldu.

Öte yandan Simeone, 1 milyar barajını aşan ilk teknik direktör olarak kayda geçti.

 

 

Listenin ikinci sırasında Portekizli teknik direktör Leonardo Jardim yer aldı.

Braga, Sporting Lizbon, Monaco gibi kulüplerde de çalışan ve şuan Al Ahli'de görev alan Jardim, 65 oyuncudan 998 milyon 920 bin euro kulüplerine gelir yarattı.

2008'de Barcelona ile başlayan A takım kariyerinde Bayern Münih ve ardından Manchester City'yi çalıştıran Pep Guardiola, yaptığı harcamaların yanında kulüplere kazandırdıklarıyla da dikkat çekiyor.

Görev süresinde 82 oyuncunun satılmasına olanak sağlayan Guardiola, takımlarına kazandırdığı 863 milyon 110 bin euro ile kürsünün üçüncü basamağında yer alıyor.

 

Jesus-AA1.jpg
Jorge Jesus / Fotoğraf: AA

 

Jorge Jesus, 7. sırada

En çok gelir yaratan teknik adamlar listesinde Türkiye'den tanıdık bir isim de bulunuyor.

Sezon başında Fenerbahçe'nin başına geçen Portekizli Jorge Jesus, son dönemde tartışmaların odağında olsa da kulüplere kazandırdığı paralarla dikkat çekiyor.

Benfica, Braga, Sporting Lizbon, Flamengo gibi kulüpleri de bir dönem çalıştıran Jesus, 129 oyuncu satışından kulüplere 762 milyon 990 bin euro kazandırdı.

68 yaşındaki teknik direktörün Fenerbahçe ile sözleşmesi sezon sonunda tamamlanıyor.

 

Wenger-Reuters1.jpg
Arsene Wenger / Fotoğraf: Reuters

 

Liste uzayıp gidiyor: Mourinho, Ancelotti, Wenger...

İlk 15'te Avrupa'nın önemli teknik adamlarının yanı sıra uzun süredir bir takım çalıştırmayan Arsene Wenger de bulunuyor.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri, çalıştırdığı ekiplere 862 milyon 130 bin euro kazandırarak dördüncü sırada konumlanırken, Roma'da görev alan Jose Mourinho'nun sağladığı kazanç 860 milyon 520 bin euro olarak gerçekleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Carlo Ancelotti'nin takımlarına kazandırdığı rakamsa 846 milyon 390 bin euro oldu.

Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü olarak kariyerini sürdüren Rolan Koeman, 65 oyuncudan 747 milyon euro gelir yaratırken, Atalanta'da harikalar yaratan Gian Piero Gasperi'ni 152 isimden 741 milyonluk kazanç yarattı.

Rafael Benitez 721 milyon euro ile 10'uncu, Jürgen Klopp 654 milyon euro ile 11'inci, Thomas Tuchel 640 milyon euro ile 12'nci sırada konumlandı. 

Unai Emery 636, Antonio Conte 629 milyon euro kazanç sağlarken 30 Haziran 2018'den bu yana kulüplerde görev almayan Arsene Wenger'se 621 milyon 660 bin euroluk gelirle 15'inci sıradan listeye dahil oldu.

 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU