Quentin Tarantino, filmografisindeki en sevdiği gerilimli sahneyi açıkladı

Sinemacı, ekranda gerilim yaratma "yeteneği" olduğunu söyledi

Quentin Tarantino (Gregorio Borgia/AP)

Quentin Tarantino tüm filmografisi içinde en sevdiği "gerilimli" sahneyi seçti.

Yönetmen, Bir Zamanlar... Hollywood'da (Once Upon a Time... in Hollywood) filminden Nefret Dolu'ya (The Hateful 8) ve Rezervuar Köpekleri'ne (Reservoir Dogs) kadar birçok filmde diken üstünde hissettiren gerilim sahnelerini ustalıkla yarattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İspanya merkezli yayın kuruluşu El País'e konuşan Tarantino'ya, gerilimli sahneleri yaratma süreci soruldu ve yönetmenden eserleri arasından en sevdiği örneğini seçmesi istendi.

Sözkonusu sahne 2010 yapımı savaş filmi Soysuzlar Çetesi'nin (Inglourious Basterds) başında yer alıyor. Bu sahnede Christoph Waltz'ın canlandırdığı acımasız Nazi Hans Landa, Yahudilerin saklandığına inandığı bir çiftlik evini ziyaret ediyor.

"En sevdiği gergin an" sorulduğunda Tarantino şu yanıtı verdi:

Filmlerimde mi? Soysuzlar Çetesi'nin başındaki çiftlik sahnesi. Nazi albayı Hans Landa'nın, mahzeninde Yahudileri saklayan çiftlik sahibiyle konuştuğu sahne.

Bu tür sahnelerde gerilim yaratma sürecinden de bahseden senarist ve sinemacı şöyle dedi:

Bunu nasıl açıklayacağımı bilmiyorum. Bu konuda bir yeteneğim var.

Karakterlerin konuşmaya başladığı, her şeyin yerli yerine oturduğu ve bir doruk noktasının olduğu bu durumları yaratmak benim için kolay. Oyunculara bir top atarsınız ve onlar da topu yakalar.

 

Soysuzlar Çetesi

Christoph Waltz, Soysuzlar Çetesi'nde (Universal Pictures)


Röportajın başka bir yerinde Tarantino bireysel silahlanmayla ilgili tartışmalara da değinerek kendisinin de bir ateşli silahı olduğunu açıkladı.

Geçen ay Tarantino'nun son filmini duyurmak üzere olduğu yönünde haberler çıkmıştı. The Movie Critic (Sinema Eleştirmeni) adını taşıyacağı iddia edilen filmin 1970'lerde geçeceği ve başrolünde bir kadının yer alacağı aktarılıyor.

Yönetmen defalarca 10 film yayımladıktan sonra, aşağı yukarı 60 yaşındayken emekli olmayı planladığını söylemişti. Halihazırda 60 yaşındaki Tarantino'nun, 1960'larda geçen bir dram olan 9. filmi Bir Zamanlar... Hollywood'da 2019'da vizyona girmişti. 



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU