Hindistan'daki bir askeri üste "askerin ateş açması" sonucu 4 kişi öldü

Olaya karışan bir ya da daha fazla saldırgan firarda

Pencap'taki Bathinda askeri üssünde gerçekleştirilen saldırıda 4 kişi öldü (Reuters aracılığyla ANI) 

Hindistan ordusu, çarşamba sabahı erken saatlerde Hindistan'ın kuzeyinde yer alan Pencap eyaletindeki bir askeri üste meydana gelen silahlı saldırıda 4 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Asker olduğundan şüphelenilen saldırgan, çarşamba günü öğleden sonra boyunca kayıplara karıştı ve olayın ardından 8 saatten uzun süre geçse de henüz yakalanamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hindistan ordusunun Güney Batı Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, acil müdahale ekipleri arama operasyonlarını yürütürken Bathinda askeri üssünün kordon altına alınıp kapatıldığı belirtildi.

Olay, bir piyade tüfeğiyle 28 merminin kamptan kaybolmasından iki gün sonra meydana geldi.

Hindistan ordusu, "İki gün önce kaybolduğu bildirilen bir INSAS (Hint Küçük Silah Sistemi tüfeği) ve 28 merminin saldırıda kullanılma ihtimali de dahil, olay tüm yönleriyle araştırılıyor" diye belirtti.

Ordu, silahlı saldırının çarşamba günü yerel saatle sabah 04:35 sularında, askeri üssün içindeki bir topçu birliğine ait yemekhanenin yakınlarında meydana geldiğini ifade etti.

Hindustan Times'ın haberine göre Bathinda'nın Üst Düzey Polis Müfettişi (SSP) G.S. Khurana, ilk bulguların bir askerin güvenli yerleşkede ateş açtığını gösterdiğini söyledi.

SSP Khurana şöyle dedi:

İlk bilgiler bazı askerlerin diğerlerinin üzerine rasgele ateş açtığını gösteriyor. İlk bulgulara göre sabotajdan şüphelenilmese de ayrıntılar bekleniyor.

Pencap polisinden kaynakların ANI'ye verdiği bilgiye göre, Pakistan sınırında yer alan eyalette meydana gelen saldırıda herhangi bir terör bağlantısı bulunmuyor.

Hindistan'ın Pencap eyaletinin Yasama Meclisi üyesi Anmol Gagan Maan, "Bu mesele içeride çıkan bir kavgayla ilgili. SSP'yle konuştum ve soruşturma devam ediyor" dedi.

Pencap polisine bağlı adli tıp ekipleri askeri üsse ulaştı ve olayla ilgili soruşturma yürütmek üzere bölgenin tüm giriş kapıları kapatıldı.

Savunma Bakanı Rajnath Singh, çarşamba günü öğleden sonra Hindistan Kara Kuvvetleri Komutanı General Manoj Pande tarafından olayla ilgili bilgilendirildi.

Hindistan ordusunda bir personelin iş arkadaşlarını öldürmesi (orada kardeş katli diye biliniyor) nadir bir durum değil. Hükümet verilerine göre 2019 ile 2021 arasında sadece Merkezi Silahlı Kuvvetler'de (Central Armed Forces/CAF) bir personelin silah arkadaşını öldürdüğü 25 vaka rapor edildi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU