Akşener, 6'lı Masa toplantısını anlattı: Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi, hiddetlenip ayağa kalktı

"Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış"

Fotoğraf: CHP

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisinin katıldığı en son 6’lı Masa toplantısına dair açıklama yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından aktardı. Işık’ın Twitter paylaşımlarına göre Akşener’in ifadeleri şu şekilde:

O güne kadar hiçbir şekilde Kemal Bey ya da başkası cumhurbaşkanı adayı ismi konuşulmamıştı. O gün masaya oturduk.

Baktım ki benim dışımdaki herkesle Sn. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı görüşülmüş, anlaşılmış. Söz en son bana gelene kadar herkes Kemal Bey'in adaylığını dile getirdi. Bana söz gelince bizim anketlerde Yavaş ve İmamoğlu çıkıyor dedim.

Ama isterseniz bir kamuoyu araştırması yapalım ona göre hareket edelim dedim. Sn Kılıçdaroğlu kabul etmedi bu önerime hiddetlenip ayağa kalktı. Kendi adaylığının bugün ortak bir yazılı açıklamayla duyurulmasını talep etti. Ben de partime sormadan böyle bir karar veremem dedim.

"Siz imzalamayın o zaman biz imzalarız duyururuz" deyince "ben masadan kalkayım o halde" dedim. "Siz bilirsiniz" dedi. Ali Bey tansiyonu düşürmek için araya girdi. Ve aday isminde değil ama adaylık konusunda bir mutabakata varıldığına dair bir metne imza atıldı.

Ne olmuştu?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adaylığı konusunun görüşüldüğü 3 Mart 2023 tarhili 6’lı Masa toplantısında beş liderin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması konusunda görüş bildirdiğini, partisinin önerdiği aday belirleme yöntemlerinin reddedildiğini açıkladı.

Akşener, Altılı Masa'nın millet iradesi kararlarını yansıtma kabiliyetini yitirdiğini savunarak, "Ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olmayacağız" ifadelerini kullandı. İYİ Parti lideri, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı aday olmaya davet etti. Ancak her iki isim de Kılıçdaroğlu'na destek olacaklarını açıkladı.

CHP ve İYİ Partililer arasındaki suçlamalar karşılıklı olarak devam ederken 6’lı Masa’nın yarın gerçekleşecek olan toplantısına Akşener’in katılmayacağı öğrenilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU