Ahmet Hakan: Bir tanesini tanesini şuraya yapacağız, bir tanesini buraya yapacağız

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne iş yapacak? Bir milletvekili, böylesi önemli kararları alma yetkisine sahip mi?"

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni Ahmet Hakan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir’in depremde birçok noktası yıkılan kenti yeniden inşa etme planına tepki gösterdi.

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda Özdemir, masada oturduğu kişilere kağıt üzerinde şehirde inşa edecekleri yapıları gösteriyordu. “Buraya, şuraya” diyerek yeni yapılacak yapıların yerini tayin eden Özdemir “Bir tanesini Önsen’e yapacağız. Baktık fay hatlarının olmadığı yere; biri Kılılı, biri Çakallı Hasanağa. Bir tanesini de Orhangazi Kürtül. Bir tanesini de Gafarlı’ya yapacağız. Üniversitenin orada 400 dönüm yeri var” diyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ahmet Hakan’ın bugünkü köşe yazısında yer alan eleştirisi şöyle:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, çevresine toplamış birilerini. Kahramanmaraş’a yapılacak yeni yerleşim bölgelerini anlatıyor. “Birini şuraya yapacağız. Birini buraya yapacağız” falan diyerek adres veriyor. Semt adı veriyor, bölge adı veriyor. Resmen planlama yapıyor yani. İyi de bu işi AK Parti’nin milletvekili yapacaksa... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ne iş yapacak? Bir milletvekili, böylesi önemli kararları alma yetkisine sahip mi? Bu ülkede neden kimse, üstüne vazife olmayan işlerle uğraşmaktan uzak duramaz?

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU