Bella Hadid'den Hugh Jackman'a: Dünyaca ünlü isimlerden Türkiye'ye destek yağdı

Dünyanın dört bir yanındaki ünlüler depremzedelere yardım çağrısında bulundu

Bella Hadid (solda), Hugh Jackman (ortada) ve Dua Lipa, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin sesini milyonlarca takipçilerine duyurdu (AP)

Dünyaca ünlü isimler 6 Şubat'ta Türkiye ve Suriye'yi vuran büyük depremlere sessiz kalmadı. Pek çok ünlü isim sosyal medyadan bağış çağrısı yaptı, bazıları da iyi dileklerini gönderdi.

ABD'li ünlü talk show sunucusu Jimmy Fallon, The Tonight Show'un son bölümüne Türkiye ve Suriye'ye yönelik yardım kampanyalarını duyurarak başladı. Ünlü sunucu, UNICEF'in bölgedeki çalışmalarına dikkati çekti ve herkesi bağış yapmaya çağırdı.
 


Türk modacı Yiğit Turhan'la yakın arkadaş olan Dua Lipa da depreme sessiz kalmadı. Önce Turhan'ın Instagram hikayesini paylaşan Lipa, ardından "Suriye ve Türkiye'ye destek olma yolları" başlıklı bir gönderiyi paylaştı.
 

(Instagram / Dua Lipa)
(Instagram / Dua Lipa)


Filistin kökenli dünyaca ünlü model kardeşler Gigi ve Bella Hadid de depremin etkisini milyonlarca Instagram kullanıcısına duyurdu. 

Gigi Hadid, UNICEF'in depremden etkilenen çocuklara yönelik yardım kampanyasını paylaştı ve "Türkiye ve Suriye'de depremlerden etkilenen herkes için üzgünüm" diye yazdı.

Bella Hadid ise Instagram hikayesinde şu ifadeleri kullandı:

Tüm bedenimde dondurucu bir his var. Üzgünüm ve sizler için dua ediyorum. Korkunç haberler beni kemiklerime kadar sarsıyor. Yardım etmenin yollarını arıyorum.

75 yaşındaki Brezilyalı yazar Paulo Coelho da depremden etkilenen bölgelere bağış toplanması için sosyal medyadan art arda paylaşımlar yaptı. Ünlü yazar, Kızılay'ın hesap bilgilerinin bulunduğu sayfayı paylaşarak bağış yapmak isteyenleri yönlendirdi.
 


ABD'li ünlü talk show sunucusu Ellen De Generes ise Global Empowerment Mission (Küresel Güçlendirme Görevi) adlı kurumun bağış sayfasını paylaştı ve şöyle tweet attı:

Türkiye ve Suriye'nin yardımımıza ihtiyacı var. Binlerce kişi öldü ve daha fazlasıysa enkaz altında. Yardım çabalarına destek olabiliyorsanız, umarım olursunuz.
 


İspanyol şarkıcı Enrique Iglesias da Instagram'da yardım kuruluşu Save The Children'ın (Çocukları Kurtarın Vakfı) depremin yıkıcı etkisini gözler önüne serdiği gönderisini paylaştı. Ünlü şarkıcı, profiline bağış sayfasının linkini eklediğini belirtti ve şöyle yazdı:

Türkiye ve Suriye'nin şu anda gerçekten yardımımıza ihtiyacı var. Lütfen sevginizi, desteğinizi gösterin ve mümkünse bağış yapın. Save The Children'ın Acil Durum Fonu bu gibi felaketler için kuruldu.
 


Save The Children'ın bağış linkini paylaşan bir diğer oyuncu da Jennifer Garner oldu. ABD'li oyuncu Instagram hikayesinde "Türkiye ve Suriye'deki ailelere yardım etmenin yollarını arıyorsanız, lütfen Save The Children'ın yardım faaliyetlerini dikkate alın" ifadelerini kullandı.

Marvel Sinematik Evreni'ndeki (MSE) Hulk rolüyle tanınan ABD'li oyuncu Mark Ruffalo, Ahbap Derneği'nin hesap bilgilerinin olduğu bir tweet'i alıntılayarak "Bunlar Türkiye'de arama kurtarma çalışmaları yapan arkadaşlar. El uzatmak isterseniz…" diye yazdı.
 


Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) filmleriyle tanınan ve Türkiye'de çok fazla hayranı olan Elijah Wood, "Kalbim Türkiye ve Suriye halkıyla. Ne kadar yıkıcı bir durum" diye tweet attı.

Avustralyalı oyuncu Hugh Jackman, UNICEF'in yardım linkini Instagram'dan paylaştı ve "Kalbim, Türkiye ve Suriye'deki yıkıcı depremden etkilenen herkesin yanında" diye yazdı.
 

(Instagram / Hugh Jackman)
(Instagram / Hugh Jackman)


Depremden kısa süre sonra paylaşım yapan İspanyol oyuncu  Antonio Banderas, Twitter'da "Türkiye ve Suriye halkına dayanışma kucaklaması. Son birkaç saat içinde yaşadıkları trajediden dolayı onları yüreklendirelim" ifadelerini kullandı.

 

Asyalı ünlüler de harekete geçti

Dünyaca ünlü Hindistanlı oyuncu Priyanka Chopra, Instagram hikayesinden enkaz görüntülerini paylaştı ve "Çok acı verici" ifadelerini kullandı.

Güney Koreli şarkıcı ve oyuncu Yang Dong-geun bu sabah (9 Şubat) Seul'deki Türk Büyükelçiliğini ziyaret etti. Büyükelçi Murat Tamer'le görüşen Dong-geun, 10 milyon won (yaklaşık 150 bin TL) bağışta bulundu. Erkek müzik grubu Winner'ın üyelerinde Jinu da ülkesindeki bir yardım kuruluşa Türkiye'deki depremzedelere gitmesi amacıyla 10 milyon won (yaklaşık 150 bin TL) bağış yaptı.

Daha önce Türkiye'de Fenerbahçe ve Eczacıbaşı'nda oynayan voleybolcu Kim Yeon-koung da Instagram'dan paylaşım yaptı ve herkesi yardım etmeye çağırdı.

 

Independent Türkçe, We Got This Covered, SportsFinding, KoreaJoongangDaily

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU