Selvi: Sivil şehitlik ve sivil gazilik geliyor

“İçişleri Bakanlığı bu konuda bir çalışma başlattı. Düzenlemenin neleri kapsadığı ise ancak açıklanınca ortaya çıkacak”

Fotoğraf: AA arşivi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, iktidarın terör olaylarında hayatını kaybeden veya yaralanan sivilleri kapsayacak bir çalışma içinde olduğunu duyurdu. Selvi’nin aktardığına göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, konu hakkında bir kararname yayımlayacak.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi’nin bugünkü yazısının bir kısmı şöyle:

Şehitlerimiz ve gazilerimiz için devletin sağladığı bazı imkânlar var. Şehit ve gazi yakınlarının kamuda istihdamı, sağlık hizmetleri, ölüm yardımı, konut kampanyasında öncelikler gibi imkânlar sunuluyor.

Ancak bir de sivil terör mağdurları var. Terör saldırıları sırasında hayatını kaybedenler, yaralananlardan söz ediyorum. 6 bin 44 vatandaşımız terör olayları sırasında hayatını kaybetti, 11 bin 490 vatandaşımız ise yaralandı.

Aileler, terör saldırısında hayatını kaybeden yakınlarının sivil şehit sayılmasını, yaralananların sivil gazi olarak kabul edilmesini talep ediyor. Ailelerin maaş ya da kadro beklentisi yok ama şehit ya da gazi madalyasını göğüslerinde taşımak istiyorlar.

Bu talep Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletildi. Erdoğan’ın, “Onların hakkı ne yapılması gerekiyorsa yapalım” dediği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sivil şehit ve sivil gazilik konusunda çalışma yapılması talimatı verdiği ortaya çıktı. Erdoğan’ın, “Çalışmanızı yapın, bunu cumhurbaşkanı kararnamesi ile hayata geçirelim” dediği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı bu konuda bir çalışma başlattı. Düzenlemenin neleri kapsadığı ise ancak açıklanınca ortaya çıkacak.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU