Vatan Partili Sancak'tan iddia: Türkiye 5-6 ay sonra NATO'dan ayrılacak

Sancak, "NATO bizi yaptıkları provokasyonlarla bu eylemlere zorluyor. Son olarak komşumuz Yunanistan ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Türkiye 5-6 ay sonra NATO’dan ayrılacak" dedi

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ethem Sancak, Türkiye'nin NATO'dan ayrılacağını iddia etti.

Sancak, enbursa.com'a verdiği röportajda, Vatan Partisi tarafından düzenlenen, "NATO’dan çıkalım’ eylemlerine değinen Sancak, “Bizi bu eylemleri yapmaya olaylar zorluyor. NATO bizi yaptıkları provokasyonlarla bu eylemlere zorluyor. Son olarak komşumuz Yunanistan ile bizi karşı karşıya getirmeye çalışıyor. Türkiye 5-6 ay sonra NATO’dan ayrılacak. Ortadoğu’da bizi bir girdaba sokmaya çalışıyor. Son olarak İsveç ve Hollanda’da Kur’an’a kaşı yapılan eylemleri görüyorsunuz. NATO’dan çıkmak acil ve farz haline geldi. Yapılan anketlerde bize en düşman ve yıkıcı politikaları izleyen ülkenin ABD olduğunu söyleyenlerin oranı yüzde 80’e çıktı. Yine son dönemde Türk halkı Rusya ve Putin’e karşı büyük sempati duymaya başladı. Millet yaklaşan tehditleri görerek hükümetlerin önüne geçti" dedi.

"HDP kapatılmalı"

HDP’ye yönelik kapatma davası ile ilgili de konuşan Sancak, “HDP’nin kapatılması noktasında çok geciktik. Şimdi Batılıları eleştiriyoruz. Hollanda, Almanya, İsveç PKK’yı himaye ediyor. Ancak biz onları kendi Meclis’imizde tutuyoruz. HDP, PKK’nın bir aygıtıdır. Başka ülkeleri eleştiriyoruz ama sen kendi Meclis’inde adamlara yer vermişsin. Bu konuda acilen eyleme geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

"Esad ile oturup konuşacağız"

Mülteci konusu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ethem Sancak şunları kaydetti:

Bizim Esad ve komşu ülkeler ile oturup, bir barış imzalayacağız. Terör örgütlerini ve ABD’yi Suriye topraklarından derhal atmalıyız. Suriyeliler ve Türkler kardeş milletlerdir. Arap kavimleri içerisinde bize en yakın olanlar Suriyeliler’dir. Mültecilerin güvenli bir şekilde ülkelerine dönmelerini sağlamalıyız. Esad’ın da geri dönüşe karşı olacağını zannetmiyorum. Suriye’yi beraberce inşa edebiliriz.

 

Independent Türkçe, enbursa.com

DAHA FAZLA HABER OKU