Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Yeter söz milletindir" tepkisi: Yeterse Sinan Ateş'i öldürttüğünüz torbacılara yeter

Erdoğan'ın "Yeter söz milletindir" sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sanki beyefendi 20 yıldır hiç yok. Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Ölümünün 30. yıl dönümü nedeniyle Uğur Mumcu'yu anan Kılıçdaroğlu, Onu rahmet ve saygıyla anıyoruz. Siyasetçi değildi, kalemini satmayan yürekli bir gazeteciydi. Kuvayi milliyeciydi. Havuz medyası değil, özgür medya istiyoruz; kalemini satmayan gazeteci istiyoruz. TV'lere çıkıp gazeteci kisvesiyle iktidarın yanlışlarını savunanlara gazeteci demiyoruz, kalemini satanlara gazeteci denmez" dedi.

"İsveç yönetimi, devlet zekasından yoksun seyretti durdu bu provokasyonu"

İsveç'te Türk Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim yakılması ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, İsveç yönetimini eleştirdi.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Büyükelçiliğimizin önüne bir soytarı getirdiler, karanlık bir provokatöre bir provokasyon yaptırdılar. Kutsal kitabımızı elçilik önünde yakılması söylenmiş. Geldi yaktı sefil kişi. Amacı o kadar aşikar ki... Git provoke et demişler. İsveç Türkiye ilişkilerini bu sefil kişi bozmak için her provokasyonu yapmış durumda. İsveç yönetimi, devlet zekasından yoksun seyretti durdu bu provokasyonu. Bu oyunun oynanmasına izin verdiler. 

YSK'ya eleştiri

Konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu'nu (YSK) da eleştiren Kılıçdaroğlu, "YSK ile söylediğim bir şey tartışılıyor. YSK'na güvenmediğimi sağır sultan duydu. YSK'nın hangi olaylarda nasıl karar vereceğini hepimiz biliyoruz. Sanki biz başvuracağız, YSK hukuka uygun karar verecek. Akıl var mantık var. İradesini saraya ipotek eden adama hakim denmez. Hala öğrenmediniz mi?" Yargıya, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmiyoruz. Bu kadar açık" ifadelerini kullandı. 

AK Parti'li Yediyıldız'a tepki

Kılıçdaroğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Op. Dr. Şenel Yediyıldız'ın katıldığı bir TV programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı "Tayyip ağabeye ihaneti bırak, sırtımızda taşıyıp ayakkabısını elimizle yalamamız lazım" sözleri de eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Ayakkabı yalayıcılığına savunan milletvekili gördünüz mü hiç? Bu vekil orduda nasıl geziyor? Alsın eline Erdoğan'ın ayakkabısını yalayarak gezsin. Ahlak bozulursa Türkiye bu noktaya geliyor. O vekil, Orduluların vekili değildir. Sarayın oraya gitsin ya da AK Parti'nin genel merkezine gitsin, önüne onun bir heykelini yapsınlar. Erdoğan'ın heykelini yalamaktan söz eden ve onur duyan milletvekili diye yazsınlar. Bir insan aklını kiraya verirse sonuç bu noktaya gelir. 

"Yeterse senin çocuklarının milyar dolarlık vakıflarına yeter"

Erdoğan'ın "Yeter söz milletindir" sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, eleştirilerine şöyle devam etti:

Sanki beyefendi 20 yıldır hiç yok. Kazanmak için bütün tuşlara basmış durumda. Aklına ne geliyorsa onu yapıyor, söylüyor. Şehit Menderes'i bile malzeme yapmaktan çekinmiyor. Bak Erdoğan; bozuk saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. Bu konuda haklısın. Ey Erdoğan, yeterse senin saraylarına yeter. Yeterse senin çocuklarının milyar dolarlık vakıflarına yeter. Yeterse senin beşi çetelerine, mafya babalarına, uyuşturucu baronlarına, pudra şekercilerine yeter. Yeterse Sinan Ateş'i öldürttüğünüz torbacılara yeter. Her türlü pisliği ülkemize sokan fotoromanlara yeter. Yeterse, ülkeye soktuğun milyonlarca kaçağa yeter. Yeterse senin kadınlara küfreden diline yeter. Yeter'se gençlere kan ağlatan torpillerine, hırsızlıklara, SADAT'a yeter. Yeter, söz milletindir. Söz Millet İttifakı’nındır. Yeter be yeter artık.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU